• A +
  • A -
  • print

Se de flotte billeder fra kampagnen #seosnu

29.09.2017 af Anine Fuglesang DMF

Med hashtagget #seosnu giver de danske orkestre, ensembler og musikkorps i disse dage et visuelt indblik i deres arbejdsliv. Følg kampagnen #seosnu og se de flotte billeder på Facebook og Instagram.

Aarhus Symfoniorkester spiller skolekoncert for 3. og 4. klasser i Musikhuset. (Foto: Aarhus Symfoniorkester)

Skoler, plejehjem, koncertsale, kaserner og øvelokalet. De danske musikere i landets symfoniorkestre, ensembler og musikkorps kommer vidt omkring i deres alsidige arbejdsliv. Det viser billedkampagnen #seosnu, der er i fuld gang på de sociale medier Facebook og Instagram. Her kan alle få et visuelt indblik i musikernes arbejde, der bringer dem ud til danskerne i hele landet.

Billedkampagnen er optakt til Folketingets åbning tirsdag d. 3. oktober, hvor de danske musikere leverer en synkron koncertopførsel, når de kl. 9.30 spiller Champagnegaloppen på tværs af landet.

 

Et særligt øjeblik. Efter hver koncert DR SymfoniOrkestret spiller, står deres æresdirigent Herbert Blomstedt og takker hver enkelt musiker, når de kommer af scenen. (Foto: Dmitri Golovanov)

Bevar musikken

Meningen med den musikalske event og billedkampagnen er at gøre politikere og befolkningen opmærksomme på, at vi skal slutte op om den danske kulturarv, som musikken i rigt omfang er udtryk for og repræsenterer. Og i denne forbindelse opfordrer musikerne og DMF politikerne til at droppe to procents-besparelserne på orkesterområdet.

Kampagnen sker i kølvandet på de udfordringer, som orkestrene og ensemblerne oplever i disse år. Den årlige to procents-besparelse udhuler orkesterlandskabet, hvilket gør det svært for orkestrene at udvikle og skabe den kvalitet til kulturforbrugerne, som både kulturen, musikerne og publikum fortjener.

Prinsens Musikkorps spiller til veteran- og jubilarstævne på Dragonkasernen i Holstebro (Foto: Prinsens Musikkorps)

Følg kampagnen #seosnu og se de mange billeder og videoer fra musikerne på Facebook og Instagram.

Læs debatindlæg DMF: Bevar musikken og drop to procents-besparelserne