• A +
  • A -
  • print

Snart nyuddannet musiker?

13.05.2016 af Birgitte Theresia Henriksen DMF

Tillykke med uddannelsen... Og husk, at du som dimittend har gratis medlemsskab af DMF og a-kasse de første tre måneder.

(foto: Pexels)

Som dimittend (nyuddannet fra en videregående uddannelse) har du gratis medlemskab af Dansk Musiker Forbund i de første tre måneder. DMF tilbyder dig samtidig tre måneders gratis kontingent af a-kassen FTF-A.

Det får du hos DMF

Du bliver medlem af det bedste musikerfællesskab, og så får du et gratis, årligt karrieretjek, professionel rådgivning og juridisk bistand i dit musikerliv, forhandling af overenskomster, hjælp til a-kasse, skat, ophavsret og kontrakter. Du får også Danmarks bedste og billigste forsikring, fagbladet MUSIKEREN, nyhedsbrev, mulighed for at udgive selv via musikselskabet Gateway, uhørt billige, skræddersyede musikerkurser. Og meget mere...

Om a-kasse/dagpenge

Hvis du snart er nyuddannet, er det nu, du skal sikre dig din dagpengeret. Du har ret til dagpenge en måned efter din uddannelse er afsluttet, hvis du melder dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter din sidste eksamen. 

I DMF kan du frit vælge a-kasse, men vi anbefaler a-kassen FTF-A, som vi har et tæt samarbejde med, og som har stor erfaring med netop musikeres situation på arbejdsmarkedet. 

Hvis du har været medlem af a-kassen i et år, kan du allerede modtage dagpenge dagen efter sidste eksamen. I 2016 betyder retten til dagpenge, at du som dimittend vil få i gennemsnit 14.865 kroner om måneden før skat. Dagsatsen er 686 kroner. 

Mere info?

Kontakt DMF’s a-kasse-service ved Ann-Mari Nostrup eller Esben Bøgh Laursen 35 240 240 / dmf@remove-this.dmf.dk.

LÆS MERE: www.dmf.dk/blivmedlem/tilbudtildimittender/