• A +
  • A -
  • print

Socialdemokratiet er åbne for at redde P6 og P8

28.08.2019 af Af Petrine Puper Jørgensen og Rikke Tjørring DMF

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn åbnede i går op for, at P6 og P8 kan leve videre i 2020 mod en ekstrabevilling fra politikerne og en afklaring af DRs økonomi for 2020. Socialdemokratiet melder nu ud, at de er åbne for at imødekomme DR.

Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen. Foto: Steen Brogaard

 P6 og P8 er nærmere en redning, efter at Socialdemokratiet onsdag eftermiddag har meldt ud til Dansk Musiker Forbund, at de er åbne for at imødekomme DRs ønske om at bevare P6 og P8.

"Vi glæder os nu til at starte drøftelserne om en ny medieaftale, hvor vi ser på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid for danske medier og ikke mindst, hvordan vi kan styrke dansk public service. Nu har DR rakt hånden ud med et ønske om at bevare P6 og P8," udtaler politisk ordfører for Socialdemokratiet Jesper Petersen og fortsætter:

"Vi støtter armslængdeprincippet og lytter til, hvad DR's eget ønske er her. Nu vil ministeren indgå i en dialog med Folketingets partier og se på, hvad mulighederne er. Det gælder det konkrete ønske fra DR her, ligesom vi ønsker en bredere diskussion om, hvordan vi styrker dansk public service i et forløb, der skal lede frem til, at der kan indgås en ny medieaftale, der afspejler Folketingets flertal efter valget".

De øvrige støttepartier Enhedslisten, SF og Radikale Venstre har meldt ud i dagens Politiken, at de støtter bevarelsen af P6 og P8. Dermed tegner der sig et flertal for at komme DR til undsætning og redde de to radiokanaler. Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, er glad for udsigten til, at P6 og P8 lever videre:

"De to kanaler er blandt flere andre kanaler rigtig vigtige for dansk musik – ikke mindst for den rytmiske musik. De når ud til en stor flade af brugere og reflekterer en stor flade af kunstnerisk aktivitet blandt danske komponister, sangskrivere, musikere og bands," fastslår Anders Laursen.