• A +
  • A -
  • print

Spot på branchens udfordringer

27.03.2019 af Anine Fuglesang DMF

Vanen tro byder SPOT+ på to intensive dage med en række debatter og seminarer for branchefolk fra ind- og udland på dette års SPOT Festival.

I år er det 25. gang, at SPOT løber af stablen og 5. gang, at SPOT+ samler den danske og internationale musikbranche til et par dages intensive møder foran og bagved scenen i ”Music City Aarhus”.

Over 40 seminarer, debatter og netværksaktiviteter, foruden alle de ”løse” tiltag, venter de mere end 1.400 branchedelegerede fra ind- og udland.

Samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv

Et af de helt varme emner i disse år er samarbejde mellem kunst- og kulturlivet og erhvervslivet. I to paneldebatter vil brandingbureauet Volume sætte fokus på, hvordan musikere og repræsentanter for brands kan samarbejde, samt hvordan man får et godt samarbejde op at stå.

Musik og formidling til medierne har altid været tæt forbundet og er ofte blevet debatteret på SPOT+. Det samme gør sig gældende i år, for hvordan kommer man som musiker bedst muligt igennem til medierne, især i disse år med så mange platforme. Og i 2018 er flere mindre musikblogs lukket ned, og deraf opstår spørgsmålet: har musikblogs stadig en berettigelse i den danske musikbranche?

Musik eller mursten

I over fem paneler sættes der fokus på spillesteder og eventkulturen i Danmark. Der skal blandt andet debatteres, hvordan man kan styrke musikmiljøerne i de mindre kommuner. Danske kommuner poster man penge i forskellige musikinstitutioner, men hvordan skaber man de bedste betingelser for musikken rundt omkring i landet?

Over de senere år er der kommet en lang række nye festivaler og arrangører til, som alle er drevet af entusiasme. Men er det nok på den lange bange, og hvilke udfordringer står de overfor?

Danmark har en af de mest omfattende spillestedsstøtter i verden, men hvad er med til at sikre disse ordninger? Rammer støtten de rigtige steder? Det er et af de spørgsmål, der vil blive taget fat på i debatten ’Spillestedsstøtten – mursten eller musik?’

En lang række musikalske talenter

Udover SPOT+ programmet byder SPOT Festival naturligvis på en lang række koncerter og showcases med talenter fra både ind- og udland. SPOT Festival løber i år af stablen d. 2.- 4. maj.

Læs meget mere om SPOT+ programmet her og se hvem de mange annoncerede navne er til dette års SPOT Festival i Smilets by.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder