• A +
  • A -
  • print

To handlekraftige musikere fik årets Waldepriser

23.06.2015 af Christine Christiansen DMF

En klarinettist og en trommeslager - begge anerkendt for at gøre store indsatser for kollegerne i deres orkestre - fik årets Waldepriser på DMF’s tillidsmandsmøde på Kobæk Strand. Visionære debatter om forbundets fremtid stod også på agendaen.

To Waldepriser blev uddelt til klarinettist Mette Bugge Madsen fra Danmarks Underholdningsorkester (på billedet sammen med DMF's formand Anders Laursen) og trommeslager Søren Frost fra DR Big Bandet.

Det lønner sig at trække i tillidsmandstrøjen og knokle for kollegerne i orkestret. Det mærkede to erfarne musikere søndag på DMF’s årlige tillidsmandsmøde på Kobæk Strand. Klarinettisten Mette Bugge Madsen fra Danmarks Underholdningsorkester – det tidligere DR UnderholdningsOrkestret – og trommeslageren Søren Frost fra DR Big Bandet blev her hædret med DMF’s Waldepriser på hver kr. 15.000 kr.

Mette Bugge Madsen har blæst smukke klarinettoner i DR UnderholdningsOrkestret i 33 år. Da DR sidste efterår brat meldte ud, at man ville nedlægge orkestret, kæmpede hun sammen med sine kolleger med næb og kløer for at redde det – stærkt støttet af DMF, store dele af dansk musikliv og en flok af Folketingets kulturordførere.

”Det var lige ved at lykkes, og at vi kom så tæt på målet, skyldtes ikke mindst dig, din stærke vilje og dine organisatoriske evner, som du har demonstreret gennem alle årene,” roste DMF’s formand Anders Laursen hende i sin hyldesttale ved prisoverrækkelsen.

Trods lukningen af ensemblet gav Mette Bugge Madsen og kollegerne ikke op; de dannede Danmarks Underholdningsorkester i privat regi. Med den ungarske chefdirigent Adam Fischer i spidsen arbejder ensemblet lige nu på at rejse fondsmidler til at tage ud og spille koncerter over hele landet.

Trommeslager med overblik

Modtager af Waldeprisen Søren Frost sammen med DMF's formand Anders Laursen

I år var et særligt år, da hele to Waldepriser blev uddelt. Den anden gik til trommeslager Søren Frost, som blev belønnet for at være den samlende faktor i DR Big Bandet. Gennem mange år er han trådt i karakter, når orkestret skulle forhandle nye overenskomster.

”Du var skarp, når der lå sten på vejen eller forhindringer, der skulle ryddes væk. Altid havde du overblik over sagerne og en ukuelighed, som afspejler din indre ildkraft. Ud over at være en fantastisk trommeslager, der kan få selv et klassisk orkester til at swinge, er du dybt engageret i tillidsmandsarbejdet. Du giver aldrig op,” lød de anerkendende ord fra Anders Laursen.

En særlig indsats

Waldepriserne er opkaldt efter oboisten Waldemar Wolsing (1910 – 1993), der i en årrække var soloblæser og formand for Radiosymfoniorkestret. Ud over pengegaven får musikerne en statuette af den obospillende ophavsmand. Wolsings brændende passion for musikken bragte ham ind i mange bestyrelser og udvalg hos bl.a. DR og DMF. I dansk musikliv har han status som en af de største organisatorer og kulturpolitiske strateger gennem tiderne.

DMF stiftede Waldeprisen tilbage i 1993, hvor Wolsing gik bort - til minde om hans indsats for dansk musik og danske musikere. Prisen, som uddeles hvert år på DMF’s tillidsmandsmøde, går til musikere, der gennem organisatorisk arbejde gør en særlig indsats for deres kolleger.

Tilbageblik og visionsdebatter

70 tillidsmænd fra alle DMF’s lokalafdelinger deltog sammen med en lille gruppe ansatte fra forbundet i mødet på Kobæk Strand søndag og mandag. De to intense dage bød på både tilbageblik på året, der gik i DMF, og en visionsdebat med fokus på, hvordan man styrker lokalafdelingerne, fastholder de nuværende medlemmer og gør det attraktivt for nye interessenter at melde sig ind i DMF.

Også musikskolernes rolle i samfundet og deres samarbejde med folkeskolerne som led i den nye folkeskolereform, der trådte i kraft sidste sommer, blev ivrigt debatteret på tillidsmandsmødet.

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder