• A +
  • A -
  • print

Velfungerende vækstlagsfestival i nye rammer

22.08.2017 af Mads Mazanti DMF

Vesterbro lagde i år rammer til den populære vækstlagsfestival UHØRT, der både begejstrer musikere og publikum.

Anapobia var blandt dette års optrædende på vækstlagsfestivalen UHØRT (Foto: Mads Mazanti)

39 udvalgte bands stod på scenen, da vækstlagsfestivalen UHØRT blev afviklet i weekenden. I nye og mere urbane rammer hos Kph Volume på Vesterbro kunne de mange fremmødte gæster få et opdateret og genrebredt billede af den danske up-coming scene lige nu.

Det var fantastisk at spille på UHØRT. Jeg har aldrig spillet i en sammenhæng, hvor arrangøren tager sig så godt af de optrædende artister. Og derudover laver UHØRT virkelig effektiv PR, der giver en solid hype til dem, der spiller.

Sådan lyder det fra Carlos Demsitz fra projektet Broer, der var på programmet lørdag aften på Royalscenen, der fortsætter:

Som up coming act føler man, at man har opnået noget helt specielt ved at spille på UHØRT. Festivalen har et meget kvalificeret lytteudvalg, og det er på forhånd en sejr at vide, at 25 par dedikerede ører har lyttet til vores musik.

Han roser også den nye location med på én gang rå og hyggelige rammer for at spille godt sammen med UHØRTs mål om at rumme og præsentere mange genrer. Og efter i en årrække at have haft til huse på Refshaleøen er han overbevist om, at den mere centrale beliggenhed giver publikum bedre mulighed for mere spontant at svinge forbi festivalen.

DMF-workshop for deltagere

DMF har samarbejdet med UHØRT om at skabe de bedste muligheder for, at alle optrædende musikere kan bruge deres festival-showcase på at tage nogle vigtige skridt ud ad karrierevejen. Et par måneder før festivalen afholdt DMF's coach Lisbeth Rysgaard en workshop med UHØRT-musikerne for at klæde dem på til jobbet på en blandet publikums- og branchefestival Lisbeth var naturligvis på pletten, da festivalen løb af stablen, og oplevede de fleste acts i levende live.

Lisbeth Rysgaard fortæller:

Der var et virkelig højt musikalsk niveau igen i år. Og det klædte festivalen at skifte location til et sted, der i forvejen på mange måder er et græsrodsområde. Man kunne i høj grad fornemme byens vibe, og festivalpladsen havde mange små, hyggelige lommer, hvor publikum kunne hænge ud og nyde musikken.

Hun glæder sig til at møde mange af de optrædende igen i september, hvor der er planlagt en opfølgende workshop. 

Det er meget relevant at tale med musikerne på et tidspunkt, hvor koncertoplevelsen er landet. Her skal jeg hjælpe dem med at lave en konkret handlingsplan for fremtiden: hvad er ambitionsniveauet, hvad fungerer godt, hvad skal forbedres, og hvordan håndterer vi som band de næste udfordringer.

UHØRT 2018

Det er endnu ikke meldt ud, hvor næste års UHØRT-festival skal afholdes. Med dette års vellykkede afvikling på Vesterbro er samme sted et godt bud på næste års lokation. Er du interesseret i at optræde på festivalen, eller har du bare lyst til at vide mere om hovedstadens store vækstlags-musikevent, kan du finde mere info her 

Nyheder fra MUSIKEREN

Spillested overtræder ikke ligestillingsloven

06.02.2019

Kulturminister Mette Bock giver grønt lys til spillestedet Forbrændingen, så de i hele 2019 udelukkende kan booke kvindelige hovednavne til plakaten med tilskud fra honorarstøtteordningen.

Barbara Hannigan modtager Sonnings Musik 2020

06.02.2019

Det bliver sangerinde og dirigent Barbara Hannigan, der modtager den prestigefyldte Léonie Sonnings Musikpris i 2020.

Relaterede nyheder