• A +
  • A -
  • print

Verdens bedste flyselskab for musikere

23.08.2017 af Karen Bendix DMF

Det internationale musikerforbund FIM har kåret Air Canada til Airline of Choice Award.

Air Canada er kåret som FIM Airline of Choice award 2017 - det bedste flyselskab for musikere.

Under FIM International Orchestra Conference i Montreal, Quebec, Blev Canada Airlines kåret til at være verdens bedste flyselskab for musikere. Kåringen er resultatet af FIM’s mangeårige arbejde for at forbedre musikeres vilkår, når de rejser rundt i verden. 

FIM-præsidenten, John Smith, sagde bl.a., at det er tilfredsstillende at se, at lufttransportsektoren gradvist har tilpasset sig musikeres behov, men at der desværre er mange flyselskaber, hvis politikker for instrumenttransport besværliggør musikeres rejseaktivitet. Og at det er uhensigtsmæssigt i et erhverv, der i sin natur involverer hyppige rejser. 

Bedre vilkår for musikere

Det canadiske musikerforbund har arbejdet intensivt på at forbedre instrumenttransporten sammen med Air Canada, som i dag er langt foran konkurrenterne i forhold til håndtering og politikker om instrumenttransport på fly.

"I 2015 gennemførte vi branchens førende forbedringer designet til at understøtte de specifikke behov hos alle musikere, der rejser med carry-on instrumenter, herunder præ-boarding fordele og en rabat ved køb af et ekstra sæde til deres instrumenter," siger Craig Landry, Senior Vice President i Air Canada og fortsætter:

”I over 35 år har Air Canada været tilhænger af orkestermusik i Canada. Som officiel flyselskab med otte store symfoniorkere i Canada fra kyst til kyst, har vi fløjet dem og deres talentfulde musikere rundt om i verden fra Kina til Europa og USA på mange ture og til verdensberømte koncertsale. Vores dedikation til orkestre og musik strækker sig meget længere end at være orkestrenes officielle flyselskab,” slutter han. 

FIM Airline of Choice award 2017 blev modtaget på vegne af Air Canada af Senior Vice PresidentCraig Landry, i nærværelse af 200 internationale FIM-delegerede.