• A +
  • A -
  • print

Pas På Hørelsen - råd og vejledning i sund omgang med lydTidligere arrangementer 2017


Tidligere arrangementer

Pas På Hørelsen afholder løbende arrangementer for medlemmer og andre, som er interesseret i at passe på hørelsen. Til disse arrangementer møder du eksperter inden for høreområdet, som giver gode råd til forebyggelse af høreskader - brug af musikerhøreværn, in-ear monitors, indretning af øvelokaler m.v. - men også råd om hvad du kan gøre, hvis skaden er sket.

5. september 2017, kl. 19:00: DMF Aarhus: Fokus på nedsat hørelse og tinnitus

Fra bladet "Resonans". Foto: Per Morten Abrahamsen
Ovenfor: Fra bladet "Resonans". Foto: Per Morten Abrahamsen

DMF Aarhus invitere til en aften, hvor Pas På Hørelsen sammen med høreapparatproducenten GN Hearing og Audiovox Hørecenter sætter fokus på nedsat hørelse og høreskader.

Her kan du bl.a. møde Torben Kruse, som fortæller om det at nå til erkendelsen af, at man har brug for "lidt ekstra" i området over 4 kHZ og om det overhovedet hænger sammen at være musiker med høreapparater.

Keld Navntofte fra Audiovox fortæller om forebyggelse af høreskader, og om, hvorfor musikerhøreværn er forskellige fra andre høreværn...

Bente Damberg, Audiovox og Gitte Skjerbæk fra GN Hearing fortæller om behandling af hørenedsættelse, tinnitus o.a. høreskader.

OBS: At det er muligt at få foretaget en vejledende høreprøve denne aften - samt at få taget aftryk til musikerhøreværn.

Åbent arrangement, men hvis du tilmelder dig her på forhånd, så deltager du i konkurrencen om et sæt formstøbte høreværn til en værdi af kr 1750 (norm DMF-pris 1250,-)

Det sker: 5. september 2017, kl. 19:00: DMF AArhus, Vestergade 19, Aarhus


30. september - 1. oktober: Pas På Hørelsen på Copenhagen Guitarshow

Få taget aftryk til musikerhøreværn og/eller in-ear monitors på udstillingen

På DMF standen kan du møde eksperter fra Pas På Hørelsen og få gode råd om forebyggelse og behandling af høretab og -skader.

DMF-medlemmer kan få taget aftryk til musikerhøreværn og får som sædvanlig 500 kroner i rabat - pris 1250,- (normalpris 1750,-)Sund mad og ”sund musik” på Folkemødet 2017

Ifølge WHO er mere end 800.000 danskere ramt af hørenedsættelser. Vi er dagligt omgivet af støj og høj musik og børn og unge er særligt i farezonen p.g.a. musik fra telefoner og tablets. 

PAS PÅ HØRELSEN sætter fokus på nedsat hørelse som en truende folkesygdom og byder på Folkemødet 2017 velkommen til en hel dag med debat, dialog, høretest og information.

Det foregår i og ved Sundhedsparlamentets telt d.17.06. kl.10-17.30.

Dagen rundes af med et åbent telt, hvor du møder politikere og eksperter indenfor hørelse, mens vi i ”Madøret” byder på musik i lav lydstyrke og smagsprøver på sund mad af gode råvarer.


Pas På Hørelsen er et tiltag fra DMF i samarbejde med GN Hearing, der sætter fokus på musikeres hørelse. Hørelsen er en musikers vigtigste redskab og høreproblemer er det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere.


Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen.

Høreproblemer kommer bl.a. fra eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.

FÅ RABAT: Som DMF-medlem får du 15 % rabat på formstøbte in-ears og høreværn hos Audiovox


Tidligere ambassadører

Waqas Qadri, Outlandish
Per Vers, rapper
Kim Zorde, kapelmester X Factor-bandet

Ved tidligere arrangementer med Pas På Hørelsen har du kunnet møde:

Waqas Qadri fra Outlandish, der er førstegangsbruger af in-ear monitors. Han delte ud af sine første erfaringer med løsningen.

Per Vers, der sidste år begyndte at bruge in-ear-systemet. Han fortalte om de erfaringer, han har gjort sig det seneste år.

X Factor Trioen er superbrugere af in-ear-systemet. De demonstrerede, hvordan de bruger systemet, og forklarede om fordele og ulemper som musiker. Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Musiker og forfatter Henrik Strube har selv tinnitus, og har gennem årene skrevet både artikler og bøger om høreskader. Som vært aftenen igennem fortalte han om forskellige hørelidelser, samt give gode råd til musikere om, hvordan man kan passe på hørelsen.

Audiologopæd Susanne Nemholt arbejder til daglig arbejder med menneskers høreproblemer: høretab, tinnitus og lydoverfølsomhed. På Pas På Hørelsen-touren holdt oplæg om tinnitus og høreskader.


Videoer
Aktuelt om musikersundhed

Har du tinnitus, og er du interesseret i at deltage i forskning?

06.02.2017

I sit speciale skal Josefine Juul Jensen, stud.cand.audiologopædi, undersøge, om tinnitus belaster hjernen når man lytte

Stress hos orkestermusikere sat under lup

19.05.2014

Forskning viser, at orkestermusikere er mere udsatte for stress end andre. Men at stressniveauet stiger i forbindelse med koncerter er ikke overraskende, siger speciallæge Jesper Rasmussen fra...


Rabat på høreværn

Få støbt ørepropper med mulighed for in-ear-monitor-system. Medlemmer af Dansk Musiker Forbund får hos Audiovox 15 procent rabat. Hent rabatbevis

Sådan får du skattefradrag

Er du professionel musiker kan du trække dine formstøbte musikerhøreværn fra på årsopgørelsen. Læs mere!