Årsmøde

Årsmøde 2023: Fremtid med inddragelse og forsat struktur-arbejde 

Billede fra årsmødet

Dansk Musiker Forbunds Årsmøde 2023 er netop afsluttet. Og dét var et brag af et Årsmøde med demokrati og dialog i fokus - og masser af musik.  
 
Det helt store debatpunkt var Hovedbestyrelsens forslag om den videre plan for en strukturændring i Dansk Musiker Forbund. Hovedbestyrelsen bad Årsmødet om at få opbakning til at arbejde videre med en strukturændring frem mod Årsmødet 2024 og om opbakning til en retning for det fremtidige arbejde. Efter en engageret og berigende debat, hvor mange forskellige perspektiver fik plads, vedtog Årsmødet forslaget.  

“Det er faktisk historisk. Dansk Musiker Forbund har ikke ændret grundlæggende i sin struktur, siden vi blev oprettet i 1911. Derfor udvikler vi nu med nogle ændringer, der passer bedre til, hvordan vores medlemmer arbejder og agerer i musiklivet i dag.” siger Thomas Sandberg, der blev genvalgt som forperson på Årsmødet. 

Retningen for strukturændringen

 
At forslaget blev vedtaget betyder, at der nu begynder en inddragende proces, hvor Hovedbestyrelsen sammen med det øvrige Dansk Musiker Forbund skal udarbejde konkrete bud på lovændringer til Årsmødet i 2024. 
  
Hovedbestyrelsen fik Årsmødets godkendelse til blandt andet at arbejde i retning af en reducering af antallet af kontingent-kategorier og en ensretning af priserne på medlemskaber på tværs af landet. De skal også arbejde videre med, hvordan Dansk Musiker Forbund fremadrettet skal sikre at alle medlemmer kan få adgang til de samme services og ydelser, uanset hvor i landet de bor.  

“Jeg glæder mig virkelig til den videre proces. Både jeg og resten af Hovedbestyrelsen har lyttet og fået gode indsigter under Årsmødet. Og det er vigtigt, at lovforslagene vi fra Hovedbestyrelsen vil præsentere på næste Årsmøde, er nogle som skaber det stærkest mulige Dansk Musiker Forbund i fremtiden,” siger Thomas Sandberg. 
 
Flere medlemmer og bedre dialog 
Et andet stort tema var ønsket om en storstilet hvervningskampagne der inddrager afdelingerne i Dansk Musiker Forbund. Dette tema blev debatteret med en fantastisk energi og med mange gode ideer til, hvordan Dansk Musiker Forbund fremadrettet kan arbejde med at få endnu flere medlemmer. 

Debatten gjorde det også tydeligt, at både sekretariatet og Hovedbestyrelsen skal blive bedre til at informere lokalafdelingerne om initiativer, der aktuelt bliver arbejdet på. Det er nemlig allerede planlagt, at der skal arbejdes med en hvervningskampagne.   

Nyt forpersonskab 

Dansk Musiker Forbund fik også et nyt forpersonskab.  
Dansk Musiker Forbunds Årsmøde valgte Thomas Sandberg som forperson. Han tiltrådte posten i maj måned, efter at den tidligere forperson for forbundet, Søs Nyengaard, valgte at træde tilbage for at fokusere på sit musiske virke som 2. violinist i Aarhus Symfoniorkester. 
Henrik Jansberg blev valgt som 1. næstforperson mens Stina Tølbøll Bekker blev valgt som 2. næstforperson.