Forsikring

Aflysningsforsikring – fordi ingen kan have en karriere uden sygedage

Peter Maler Gjøl går med livrem og seler, derfor tegnede han en aflysningsforsikring.
Peter Maler Gjøl
Peter Maler Gjøl

Medlemmer af Dansk Musikerforbund kan tegne en aflysningsforsikring.  Forsikringen sikrer at medlemmerne bliver kompenseret for aflyste spillejob hvis man f.eks. bliver ramt af sygdom, eller hvis en arrangør aflyser arrangementet. 

Peter Maler Gjøl har et repertoire lidt udover det sædvanlige. Det spænder over alt fra gamle revyviser og dansktop til det allernyeste rock- og popmusik. Kort sagt: behersker han stort set alle musikalske genrer. Og så er han festmusiker.

“Når almindelige mennesker går på arbejde, har de løn under sygdom. Den sikkerhed har vi aldrig haft som selvstændig musiker. Selv om jeg var syg, har jeg altid taget af sted på job, så da jeg læste om aflysningsforsikringen tænkte jeg, at det må jeg være en del af,” fortæller Peter Maler Gjøl om, hvorfor han har valgt at tegne en aflysningsforsikring.

Peter fortæller at han før har prøvet at spille med sygdom i kroppen. Han siger at det var en helt forfærdelig oplevelse. Han kom igennem jobbet, men var fuldstændig færdig bagefter. Nu har han aflysningsforsikringen, så han kan tillade sig at aflyse og ikke risikere at arrangøren og publikum får en dårlig oplevelse.

“Jeg går generelt med livrem og seler så det at være selvstændig musiker passer egentlig ikke helt til mig. Derfor var det en længe ventet hjælp til mig som musiker, at jeg kunne tegne en forsikring mod aflysninger. Vi har aldrig haft den mulighed før,” siger han.

En varm anbefaling

Peter Maler Gjøl er en af de musikere, der har haft brug for aflysningsforsikringen.
Han faldt 4-5 meter ned fra en stige og måtte en tur på sygehuset som fortalte, at han havde fået en hjernerystelse. Her fik han udbetalt penge fra forsikringen, så han kunne blive hjemme og blive rask igen.

“Det er pissegodt. Man mærker en forstående holdning fra medarbejderen fra DMF, og pengene stod på min konto få dage efter, “ siger han.

Peter har før prøvet at bruge sin private forsikring, og her blev han mødt med mistro og mange opklarende spørgsmål.

“Sådan er det ikke i DMF. De har hjertet med i det de foretager sig, og man får bare et positivt indtryk. Det er meget betryggende,” siger han.

Peter Maler Gjøl vil anbefale andre musikere at tegne en aflysningsforsikring:
“Ja. Det vil jeg helt klart – det vil være dumt ikke at gøre for alle kan komme galt afsted.” siger han.