Fagbladet Musikeren

DMF Sydsjælland har fået 55 nye medlemmer

I januar 2024 blev det besluttet, at de to lokalafdelinger DMF Slagelse og DMF Sydsjælland slås sammen. Formålet er et stærkere og mere slagkraftigt fællesskab, der står bedre rustet til fremtiden, fortæller forpersonerne fra de to afdelinger.
Forperson Ulla Britt Simonsen og næstforperson Tom Frederiksen sammen til DMF Sydsjællands generalforsamlingen i februar. Privatfoto.

Siden 1911 har Slagelse haft sin egen afdeling af DMF, men det sluttede i januar i år. På årets generalforsamling blev det enstemmigt vedtaget at slå sig sammen med DMF Sydsjælland. 

Men det var ikke med vemod, at den nu tidligere forperson for DMF Slagelse, Tom Frederiksen, anbefalede de 55 medlemmer at stemme ja til forslaget, fortæller han. 

”Jeg ser det som begyndelsen på noget, hvor vi i fællesskab kan føre en samlet, stor lokalafdeling på Sjælland ind i fremtiden,” siger han. 

Efter sammenlægningen af de to afdelinger er der nu ca. 150 medlemmer af DMF Sydsjælland, der før sammenlægning talte 96 medlemmer. 

Og netop ved at slå sig sammen vil de stå stærkere, fortæller Tom Frederiksen. 

”Vi er nødt til at finde en måde at organisere os på, så vi er klar til fremtiden, og de udfordringer, der venter. Hvis vi gør, som vi plejer, får vi samme resultat hver gang, og vi vil gerne prøve nye løsninger,” siger han. 

Større muskler 

Som mange andre lokalafdelinger havde Tom Frederiksen i DMF Slagelse oplevet udfordringer med medlemssvind, og han mener, at sammenlægningen giver afdelingen både flere og større muskler. 

”Beslutningen kommer efter en erkendelse af, at vi taber medlemmer, og at det kun bliver sværere at opretholde små lokalafdelinger som vores. Sammen med Sydsjælland står vi langt mere slagkraftigt i indsatser, vi ønsker at gøre noget ved,” siger Tom Frederiksen, der efter den seneste generalforsamling nu er næstformand i DMF Sydsjælland. 

Han uddyber, at det kunne være indsatser såsom rekruttering af nye medlemmer og aftaler med lokale spillesteder om rimelige forhold for de professionelle musikere. 

”De opgaver kan bedre målrettes og løftes, når vi er sammen om dem,” siger han og uddyber, at det glæder ham, at forslaget blev enstemmigt vedtaget. 

”Som formand er det rart med fuld opbakning, og jeg tror, at alle kunne se, at sammenlægningen var et nødvendigt skridt.” 

Et stærkere fællesskab 

Det er Ulla Britt Simonsen enig i. Hun er forperson for DMF Sydsjælland, og sammen med en enig bestyrelse stemte hun også for sammenlægningen. 

Hun oplever, at folk i dag søger fællesskaber på en anden måde end tidligere, hvor det afgørende ikke længere er, hvor man bor, men hvad man har til fælles, fortæller hun. 

”Verden er blevet mindre, og vi skal følge med den udvikling, hvis vi stadig skal være relevante for vores medlemmer,” siger hun og uddyber: 

”Ved at få en større afdeling skal det gerne blive nemmere at pleje og lave tilbud til de mange forskellige musikere, der er medlemmer hos os. Er det eksempelvis tilbud for de unge, er det ganske enkelt nemmere og mere relevant, hvis der er ti unge medlemmer end to,” forklarer Ulla Britt Simonsen. 

Helt generelt ser hun frem til, at de i afdelingen kan bruge flere kræfter på det udadvendte arbejde fremfor det interne arbejde af mere lavpraktisk art, som eksempelvis at skrive nyhedsbreve, afholde møder, generalforsamlinger osv.  

Og på trods af at DMF Sydsjælland nu dækker et større geografisk område, er de lokale kræfter stadig vigtige i afdelingen med deres særlige viden og kendskab til lokalområder og lokalpolitikere, fortæller Ulla Britt Simonsen. 

”Vi ser det i den grad som en kærkommen mulighed for at ’genbruge’ den viden, vi opnår i et område, og overføre den til andre områder. Vi ønsker smidighed, og at der bliver kortere fra tanke til handling, nu hvor beslutningerne kun skal tages ét sted,” siger hun og uddyber:  

”Hele formålet er netop, at vi nu har flere kræfter til det vigtigste arbejde, nemlig at sikre bedre vilkår for medlemmerne og styrke det fællesskab, som DMF står for,” slutter hun.