Fagbladet Musikeren

Henrik Goldschmidt modtager DDF-Fondens hæderslegat

Solooboist i Det Kongelige Kapel og grundlægger af Goldschmidts Musikakademi, Henrik Goldschmidt, modtog den 29. november DFF-Fondens Hæderslegat for sin livslange indsats
i musikkens og fællesskabets tjeneste.
“Tid er jo nok det vigtigste for mig, så at blive tvunget til at tage noget time off er en gave, der skal bruges,” bemærkede Henrik Goldschmidt efter at have modtaget DFF-Fondens hæderslegat, der består af et ferieophold af 1-6 ugers varighed på Malta.

“Jeg har læst, at din farmor, da du var ung, introducerede dig til det jødiske ordsprog “tikkun olam”. Det betyder, at man skal reparere verden og efterlade den bedre, end den var, da man kom. Man må sige, at det er du i dén grad godt i gang med”, fastslog Søs Nyengaard i sin tale til solooboist i Det Kongelige Kapel og grundlægger af Goldschmidts Musikakademi, Henrik Goldschmidt.

Uddelingen af DFF-Fondens hæderslegat fandt sted den 29. november i Arbejdermuseets festsal, og i alt tre hæderslegater blev uddelt; de to øvrige til henholdsvis skuespiller Lisbet Dahl og sanger Birthe Kjær.

“Du er en gudsbenådet musiker, iværksætter og brobygger, der gavmildt deler ud af din passion, din næstekærlighed – og ikke mindst din store musikalitet. Derigennem giver du denne verden megen glæde – og en smule mere håb,” fortsatte Søs Nyengaard, inden hun overrakte Henrik Goldschmidt legatet, der består af et ferieophold af 1-6 ugers varighed på Mellieha Holiday Centre på Malta.

Derudover fik han en buste af Maltesisk sandsten og den ære, at et af husene på feriecentret fremover vil bære hans navn.
Efter prisoverrækkelsen fortalte Henrik Goldschmidt forsamlingen om baggrunden for, at han i 2011 oprettede Goldschmidts Musikakademi, hvor børn med forskellige etniske, religiøse og sociale baggrunde får gratis musikundervisning. Gennem sit liv har han oplevet musikkens magiske evne til at bringe mennesker sammen på tværs af skel, og efter at have undervist børn på Vestbredden i musik og oplevet behovet for at bruge musikken til at skabe venskaber og fred, vendte han tilbage og grundlagde sin skole, der i dag er udvidet med afdelinger flere steder i Danmark.

Efter prisoverrækkelsen gav han en kommentar særskilt til MUSIKEREN. 
”Det varmer virkelig. Fordi der har været perioder, hvor det var håbløst at skaffe finanser og komme igennem med noget som helst. Jeg opfatter også dette her som en gave til skolen. Det er rart for lærere og elever at få en udhvilet skoleleder. Jeg kan sidde og tænke tanker om, hvordan jeg skal køre skolen videre. Tid er jo nok det vigtigste for mig, så at blive tvunget til at tage noget time off er en gave, der skal bruges,” fastslog Goldschmidt.