Fagbladet Musikeren

Leder

”Jeg formoder, at ledelse engang betød muskler, men i dag betyder det at komme overens med mennesker,” sagde Mahatma Gandhi for mange år siden, og udtalelsen giver stadig mening. 

Dialog og gode relationer er nemlig det sunde fundament for at opnå bæredygtige og langtidsholdbare resultater, og det sker kun, når man kan komme overens med mennesker snarere end at bruge muskelkraft, der ofte har negative effekter og skader mere end det gavner.  

Det er simpelthen bedre med de gode samtaler, hvor man nysgerrigt lytter til hinanden med ærbødighed og forståelse, for derefter i fællesskab at blive klogere og nå til gode løsninger og nye måder at tænke og agere på.  

Samtale bør være som god kammermusik eller en vellykket jam session, hvor det at lytte aktivt til hinanden og spille sammen, forløser et output, som er større og mere facetteret end de enkelte dele. Sammen er vi simpelthen stærkere, og alle stemmer giver mening uanset klang eller tonalitet. 

Vi løfter i flok 

Musikbranchen er en meget bred størrelse med mange forskellige interesser og virkeområder. Men fælles for alle er, at vi henvender os til et publikum, som er stort og varieret med forskellige forudsætninger og præferencer. 

Vi løfter alle i flok fra hver vores sted til gavn for musikkens økosystem, hvor nyskabelse, nye tanker og vækstlag er en forudsætning for bæredygtigheden, og hvor mangfoldigheden er en vigtig faktor. 

I musikkens verden er vi en kæmpe flok af ildsjæle, som på mange forskellige måder udfolder vores virke, og vi bør vise solidarisk styrke og støtte hinanden til vores fælles bedste. 

Det vigtige budskab 

Musikkens kraft er enorm, hvilket vi kan læse i utallige undersøgelser, der blandt andet beskriver, hvordan det at spille musik er gavnligt for velvære samt evnen til at lære nyt. Dette budskab skal vi hver eneste dag formidle med vores musiceren henvendt til alle borgere på alle niveauer. 

Musikken skal vise vejen i samklang med den nysgerrige dialog, hvor vi i fællesskab får skabt nye veje og et mere sikkert og bæredygtigt fundament for hele musiklivet og alle dets engagerede udøvere og skabere. 

I Dansk Musiker Forbund er ambitionen for 2024 at fortsætte det gode og positive samarbejde med alle organisationer til hele branchens bedste.  

Vi glæder os til at fortsætte og udvide dialogen. 

Glædelig Jul og Godt Nytår fra alle os til alle Jer!