Fagbladet Musikeren

Siden sidst

Efter to barske år under pandemien er musiklivet så småt ved at finde sine ben igen. Læs her, hvad der sker i DMF Nordvestjylland og DMF Svendborg.

Formand for DMF Nordvestjylland, Gunnar Poulsen, fortæller:

PR Show i Hørby Hallen den 6. marts 2022

New Midnight
Orkestret New Midnight alias Leif Grønkjær (til venstre) og Finn B. Andersen var blandt de nordjyske musikere, der gav en smagsprøve på deres musik ved PR Showet i Hørdum Hallen i marts. Foto: Gunnar Poulsen.

Vi gjorde det!

Med genbrug af dette citat vil jeg udtrykke, at vi på trods af alle bekymringer fik gennemført vort PR-Show med 8 acts fra vores afdeling.

Formålet med vort Præsentationsshow er at samle nogle mennesker til en hyggelig eftermiddag med musik, som de så kan opdage vil passe til deres næste fest.

Når vi så kan ånde lettede op, er det på grund af corona. Vi planlagde arrangementet sidste år midt i oktober, og plakaten var næsten klar i november, men på grund af udviklingen i covid-19 stillede vi markedsføringen i bero. I løbet af februar blev covid-19 mindre og mindre farlig, og i samarbejde med Hørdum Hallen tog vi beslutning om at gennemføre.

Det gik rigtig godt og med et par mellemstore annoncer lykkedes det at tiltrække ca. 100 personer til en musikalsk eftermiddag. Desværre kun med 7 acts, da en af trioens medlemmer om torsdagen før blev testet positiv for covid-19. Men vi gjorde det.

Formand for DMF Svendborg, Inger Allan, fortæller:

Den Gyldne Stemmegaffel

D. 5. maj 2022 kl. 20 uddeles Levende Musikprisen og Ungdomsprisen af DMF Svendborg til henholdsvis Mads Stephensen (slagtøj) og Benjamin Hingebjerg (også slagtøj).

Priserne er på henholdsvis 5000kr. og 3000kr. Levende Musikprisen uddeles for 8. gang, og prismodtageren får ud over pengene også retten til at opbevare “Den gyldne stemmegaffel” frem til næste prisuddeling, og han/hun skal desuden stå for den musikalske del af arrangementet sammen et antal musikere, han/hun selv udvælger (de skal dog være DMF medlemmer og så vidt muligt lokale). Ungdomsprismodtageren bidrager også enten solo eller som medspiller i de musikalske udfoldelser.

Det hele foregår på spillestedet Harders, Møllergade 36 i Svendborg d.5/5 kl. 20

Gaffel
Levende Musikprisen består - udover af et pengebeløb - af retten til at opbevare ”Den Gyldne Stemmegaffel” indtil næste uddeling. På en plakette indgraveres løbende modtagernes navne.

Fundats for Levende Musikprisen:

”Prisen foreslås uddelt til en person, et band eller et ensemble, der har skabt opmærksomhed omkring musikken i lokalsamfundet.

”Den tilstræbes uddelt hvert andet år i foråret, - første gang i foråret 1999, hvis muligt.”

(Det nåede vi så ikke, - vi måtte frem til januar 2001)

Historik:

Prisen var ifølge forslaget ”Muligheden for at tilrettelægge en aften fuld af musik for byens borgere på et af Svendborgs oplagte spillesteder”, og prismodtageren skulle tilrettelægge aftenens program i samarbejde med 2 af DMF Svendborgs bestyrelsesmedlemmer.

Initiativtageren var daværende næstformand i afdelingen Jørn Nielsen, og prisen har hidtil været uddelt 7 gange (Bjarne Korsgaard, Christian Søgaard, Jan Schønemann, Ole Caspersen og Niels Jørgen Pedersen, Lisa Freeman og Jens Holgersen) med intervaller på 2 – 3 år. Denne gang er der dog gået 4 år på grund af corona-pandemien.

Hæderen:

Levende Musikprisen består - udover af et pengebeløb - af retten til at opbevare ”Den Gyldne Stemmegaffel” indtil næste uddeling. På en plakette indgraveres løbende modtagernes navne.

Ungdomstalentprisen:

På DMF Svendborgs GF i 2018 vedtog forsamlingen fremover at uddele en ungdomstalentpris til en ung DMF Svendborg-musiker, der har gjort/gør sig særligt bemærket i byens musikmiljø og gerne også udenfor samme. Den skal uddeles (så vidt det overhovedet er muligt) samtidig med Levende Musikprisen. På grund af corona-pandemien uddeles den nu for første gang.

Prisen er på kr. 3.000.  Når det er muligt, - deltager den unge prismodtager i den musikalske del af Levende Musikpris-arrangementet.

Det er en forudsætning, at prismodtagerne er medlemmer af DMF Svendborg Afdeling, ligesom de medvirkende musikere skal være organiserede i DMF, allerhelst i den lokale afdeling.