Fagbladet Musikeren

Unge medlemmer skaber stærke fællesskaber

Som ung DMF’er er der indflydelse, muligheder og kompetencer at få ved at være aktiv i udvalg og netværk under DMF’s faner. Det fortæller de to ungdomsmedlemmer Johannes Mogensen og Marie Foged, der opfordrer flere unge DMF’ere til også at involvere sig.
Her ses medlemmerne af DFM Vækst: Christian Lorenzen, Katinka Kamp Moth-Poulsen, Mathilde Eriksen, Marie Møller Foged og Laura Lindell

Har du gode ideer til projekter, lyst til at forandre (musik)verden, udvide dit netværk og få indflydelse på fremtidens musikbranche? I så fald er det muligt at sætte et synligt aftryk gennem DMF. 

Det fortæller de to ungdomsmedlemmer Johannes Mogensen og Marie Foged, der begge har valgt at bruge nogle af deres kræfter og tid på projekter, der er vigtige for dem. 

Her forklarer de, hvad de får ud af deres indsats i DMF-regi, og hvorfor de opfordrer andre unge musikere til også at søge indflydelse og gøre en forskel. 

Først på banen er Johannes Mogensen, 25 år, der går på Syddansk Musikkonservatorium og er medlem af DMF Odense, hvor han er med i Ungdomsudvalget.  

Han har været medlem i godt tre år, og mens det i starten var udsigten til fordelagtige forsikringsfordele, der vakte hans interesse for at blive DMF’er, stod det hurtigt klart for ham, at der også var andre interessante fordele.  

Særligt ved at være med i det lokale Ungdomsudvalg. 

Ud af egen boble 

”Som studerende på konservatoriet er man meget i sin egen boble, men ved at melde mig ind ungdomsudvalget mødte jeg musikere fra mange andre genrer og fra andre baggrunde,” siger Johannes Mogensen og uddyber: 

”Det fede ved DMF er netop, at det er for alle musikere, og på den måde fandt jeg ud af, hvad der interesserer andre unge musikere, og jeg fik muligheden for at flirte med andre genrer.” 

Konkret betød hans involvering i Ungdomsudvalget også, at han fik et langt bedre kendskab til byens musikscene gennem de andre medlemmer.   

Som han selv udtrykker det, ”så sker der meget mere, end man måske lige tror,” og det at få et netværk via DMF åbnede Odense op for ham, fortæller han. 

Johannes
Som medlem af Ungdomsudvalget i DMF Odense får Johannes Mogensen brugbare, personlige kompetencer ud af sit engagement. 

Påvirker byens musikscene 

Men også muligheden for selv at påvirke byens musikscene og iværksætte initiativer har han været glad for.  

Som medlem af Ungdomsudvalget har han og de andre nemlig mulighed for at sætte projekter i søen under facilitering af de erfarne kræfter i DMF Odense. 

Det arbejde har bl.a. udmøntet sig i koncertrækken Lyden af Odense, hvor der indtil videre har været syv koncertaftener, hvor unge musikere fra diverse genrer optræder sammen. 

”Vi ville gerne skabe et event, hvor vi krydser forskellige genrer og vækstlag og bringer folk sammen. Det er fedt både musikalsk og netværksmæssigt, hvor man møder en masse spændende musikere,” siger Johannes Mogensen. 

Lærer en masse 

Og netop dét at bruge DMF’s rammer til sådanne projekter er der stor fordel i, mener han.  

Som medlem af Ungdomsudvalget kan de nemlig gøre brug af DMF Odenses fysiske faciliteter samt få den vigtige sparring med erfarne medlemmer om, hvordan man starter nye projekter op. 

”Den viden, vi kan trække på, er meget vigtig, og vi bliver hørt og får opbakning til de projekter, vi gerne vil sætte i søen,” siger han. 

For ham personligt har involvering i Ungdomsudvalget desuden givet kompetencer inden for bl.a. fondssøgning og funding af projekter, han kan bruge senere i sit eget virke som musiker, forklarer han. 

Derfor tøver han heller ikke med at opfordre andre unge musikere til involvere sig i udvalgsarbejde under DMF. 

”Man får meget mere ud af sit medlemskab, hvis man er aktiv i sin afdeling. Det giver indflydelse og muligheder og ikke mindst et rigtig godt netværk,” siger han. 

Ideer bliver til virkelighed 

Det er 25-årige Marie Møller Foged, der er kandidatstuderende i Music Education på RMC, enig i. Hun har de sidste godt tre år har været aktiv i DMF’s ungdomsarbejde først i Aarhus og nu i København. 

Her hun netop været med til at starte DMF Vækst op, der er et netværk for unge under DMF Hovedstaden, og hun opfordrer ligesom Johannes Mogensen andre unge til at engagere sig i projekter under DMF. 

”Det er vildt fedt, at ens ideer kan blive til virkelighed, samtidig med at man får en masse kompetencer i processen,” siger hun. 

I DMF Vækst-regi er hun sammen med fire andre medlemmer i fuld gang med bl.a. at lave arrangementer, temaaftener samt en podcast henvendt til netop unge musikere. 

Og mens hun selv får både erfaring, kompetencer og netværk ud af sin indsats, er det dog ikke det vigtigste for hende, forklarer hun. 

”Jeg elsker at gøre noget for andre, og det gør mig glad at facilitere projekter, andre kan bruge i deres liv. Jeg får lov at dele ud af min erfaring og viden og muligheden for at hjælpe andre. Det giver rigtig god mening for mig,” siger Marie Møller Foged. 

Marie
Marie Møller Foged er med i DMF Vækst, hvor de bl.a. laver arrangementer og en podcast. 

Får tingene til at ske 

Som ungdomsmedlem, fortæller hun, er DMF tilmed et rigtig godt sted at få tingene til at ske, fordi der er fysiske lokaler til rådighed samt værdifuld sparring at få fra ansatte og politisk valgte. 

Og hun har kun oplevet, at de ideer og forslag, hun og andre ungdomsmedlemmer kommer med, er blevet taget godt i mod. 

”Vores ideer bliver mødt med åbne arme - både økonomisk og især kompetencemæssigt - hvor vi får hjælp og på den måde også selv lærer en masse om især projektstyring,” siger hun og fortsætter: 

”Man får meget ud af det personligt, når man engagerer sig, men man skal også være klar til give noget af sig selv. Ikke mindst noget tid. Men gør man det, kan man til gengæld være med til at skabe nogle rigtig fede ting i fællesskab med andre.”