• A +
  • A -
  • print

Bestyrelsens beretning 2018.

vAktiviteter i 2018

Efteruddannelseskurser via Artlab.

12. januar havde vi besøg af sangpædagog og sanger Anne Hjort og instruktør i alexanderteknik Birgitte Due. Kurset var velbesøgt med hele 15 tilmeldinger; 9 af disse var sanglærere fra Den Kreative Skole. De øvrige 6 var en god blanding af folk fra DMF Silkeborg og andre DMF afdelinger. Kurset var rigtig godt og har bl.a. resulteret i at 3 af deltagerne fra Den Kreative Skole har gennemført et sangpædagogisk efteruddannelsesforløb hos Anne Hjort i forår og efterår 2018. Denne del har været finansieret af Den Kreative Skole (46.500,00 kr.).

20. februar havde vi besøg af Mikael Højris. Det var Peter Smed Andersen fra DMF Silkeborg, der tog initiativet til arrangementet: “Velkommen til musikbranchen”. 15 deltagere, en del “ikke-medlemmer” fra bl.a. Lydpotten. Mikael Højris var utrolig godt forberedt og lavede et flot oplæg om musikbranchen. Den Kreative Skole var et godt og intimt sted at holde arrangementet.

10. april havde vi besøg af Dion Rasmussen, der med sit kursus “Guerilla marketing og Visuel identitet” kom og afholdt et kursus her i DMF Silkeborg om, hvordan man med få midler og med stort engagement, flid og kløgt kan opnå mere opmærksomhed omkring sin musik, sit band, sit projekt via intelligent markedsføring, der ikke behøver at koste en krone. Kurset havde 4 tilmeldinger. Kurset kostede 250 kr. for medlemmer og 350 kr. for ikke medlemmer. Pga. den lave tilslutning forsøgte vi via facebook på dagen, at lokke folk til kurset gratis, men det virkede heller ikke. Vi fik et afbud og endte med at være 3 deltager på dette i øvrigt top relevante efteruddannelseskursus med en dygtig kursusleder.

Regionssamarbejdet.

DMF Silkeborg er en del af regionssamarbejdet i Midtjylland. Ideelt set mødes de 8 DMF afdelinger i regionen 2 gange årligt, som regel sensommer og vinter og udveksler gode idéer vedrørende det at drive fagforening og DMF afdeling i bred forstand. Desværre er 2 afdelinger ikke en del af samarbejdet; “Herning og Nordvestjylland”, vi håber de en dag i nær fremtid beslutter sig for, at være med igen. På initiativ fra DMF Aarhus har der i 2018 været nogle fine arrangementer i Kulturklinikken, Hans Bojes Allé 42 i Randers hos musiker Jacob Venndt, med besøg fra bl.a. mundharpespiller Mathias Heise og guitarist Søren Bødker Madsen; deltagelse ved disse aftener koster bare 50 kroner inkl. aftensmad og kage.

Det helt store fællesprojekt for regionssamarbejdet er Musikskolernes Band Event DMF M8, hvor Silkeborg i 2018 havde deltagelse af ét band, som dog blev slået ud i semifinalen på Radar. Der blev afholdt en rigtig flot finale søndag d. 13 maj på Train i Aarhus. Der blev spillet musik på tårnhøjt niveau og der var bands med endog meget unge musikere; et af dem kan du møde her: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/rock-dogs-var-yngste-deltagere-ved-musikkonkurrence-vi-maa-bare-nyde-det?fbclid=IwAR2cHcclEhOmwJtxXeHLRnFHsSeOvVWgL_PiY_TifbUSWA0YtMeFlXPOGb0. Samlet pris pr. afdeling: 2.230,69 kr. og der var 7 afdelinger der indvilgede i være med: Holstebro, Viborg, Randers, Djursland, Aarhus, Trekanten og Silkeborg. På torsdag d. 21. marts kan du besøge Radar, hvor der er semifinale og Silkeborg har hele to bands med. De to bands “Hoeligans” og “Mirror to the moon” kvalificerede sig til semifinalen ved en lokal konkurrence under Den Kreative Skoles Bandfestival d. 1. feb., hvor guitaristerne og DMF medlemmerne Morten Svenningsen og Gorm Øland var dommere, du kan finde links til seminalen på Radar på facebook: https://www.facebook.com/events/2331956173736906/. De deltagende bands dyster om plads i finalen på Train i forbindelse med SPOT-festival, hvor hovedpræmien er 20.000 til bandkassen.  Dørene åbner: Kl 18.30, koncerten starter: Kl. 19.00, der er gratis entré for alle!

De to bands der repræsenterer Silkeborg Hoeligans og Mirror to the Moon spiller som hhv. nr. 7 og nr. 9. Tag ind på Radar på torsdag og støt dem og få dig en øjenåbner til, hvor fantastisk musikken i vores unge vækstlag er. 7-9-13 for de to Silkeborg-bands som vi håber at se til finalen søndag d. 5. maj på Train.

Det skal også nævnes, at de bands, der har kvalificeret sig til semifinalen også har været på en workshopdag på Den Kreative Skole i Silkeborg, hvor de har fået hjælp af gode musikfolk som fx Dennis Ahlgren, Tim Alwin Boström m.fl., det var d. 2. marts og de kan se frem til en musikbranchedag på Paletten i Viborg, hvor vi får besøg af bl.a. Mikael Højris fra DMF og Keld Navntoft fra Audiovox.

Øvrige aktiviteter.

3. og 4. juni var Peter Smed Andersen og Gorm Øland til repræsentantskabsmøde på Kobæk Strand og et af de store emner var det altid aktuelle spørgsmål omkring hvervning af nye medlemmer og det blev bl.a. drøftet om det er muligt at finde en nemmere indmeldelsesprocedure.

I september gennemførte Gorm Øland tillidsmandsuddannelsen (TMU), det foregik i Skanderborg.

4. december inviterede DMF Silkeborg sine medlemmer en tur i biografen, hvor vi så Bohemian Rhapsody - i alt 9 tog med i bio og efterfølgende var der lidt at drikke på foreningens regning i en af nabocaféerne. Det var en hyggelig fællesaktivitet, som var nem at arrangere.

15. december havde vi julejam på Torvet i Silkeborg, hvor alle DMF medlemmer, der har lyst, kan komme og spille julesange for de forbipasserende. Der udskænkes også glögg og vi fortæller selvfølgelig om DMF.  Mest af alt er det dog et socialt julearrangement, hvor vi er sammen på en mere uformel måde, som musikere og som fællesskab; det er sjovt, det er godt og der er plads til flere - vi vil så gerne have nogle blæsere og strygere med næste gang. I december var vi ¾-dele af bestyrelsen plus 2 (sanger: Janni Lavrsen og trommeslager: Mikkel Hæk).

Citronhuset

Husk at bestille ferie i Monda, Citronhuset: 1500 kr. for én uge og 2400 kr. for to uger. DMF Silkeborg er med i ordningen omkring huset og vi synes det er en rigtig god mulighed for at besøge det fantastiske Andalusien.

Konflikt.

Storkonflikten i april-maj blev som bekendt afblæst og det var langt de fleste nok rigtigt glade for. Tilbage står, hvad sker der med arbejdsforholdene for folkeskolelærerne, særligt ifb. deres forberedelsestid; den problematik blev skudt til hjørne og når det må interesserer os, så er det fordi, at vores musikere, som underviser i musik på musik- og kulturskolerne, og dem er der rigtigt mange af i Danmark, de vil meget sandsynligt blive direkte påvirket af, hvad man finder ud af på folkeskoleområdet, sådan gik det i hvert tilfælde sidst. I 2015 blev musikskolerne kørt over af den samme damptromle som et par år forinden havde kørt over folkeskolelærerne.

Det gode “skib” Riverboat.

2018 blev året hvor Steffen Juul Hansen afmønstrede det gode “skib” Riverboat. Steffen kunne desværre ikke være her i dag, men han har selvfølgelig revideret vores regnskab “tak for det” og jeg synes vi skal gemme en skål, hvor vi hylder Steffen Juul Hansen for hans helt utrolige indsats for jazzmusikken, for kulturen og for Silkeborg, til vi lidt senere i dag skal en tur ned på Chiang Mai Thai og spise aftensmad.

Tak.

Tak til bestyrelsesmedlemmerne: Peter, Gorm og Ole for det gode arbejde i bestyrelsen, tak til jer der er her i dag, tak til alle medlemmerne af DMF Silkeborg. Det nytter noget at stå sammen, vi har brug for det faglige fællesskab, DMF vinder mange sager i det daglige sagsarbejde, hvor de gode faglige konsulenter gør deres yderste for, at betjene os alle sammen bedst muligt. Vi var ilde stedt uden deres hjælp og ekspertise. Og så er der jo alle de andre fordele vi nyder godt af omkring instrumentforsikring, efteruddannelse med Artlab, Gateway (produktionsselskab) og hjælp til karriereplanlægning.

Tak for i år, vi skåler senere!

Pva. bestyrelsen for DMF Silkeborg, formand Kim Schulz Jensen.