• A +
  • A -
  • print

Afholdt Jesper Thilo Koncert..

Gensidig musikalsk inspiration....

 Når fire så fremragende musikere som Jesper Thilo, Olivier Antunes, Bo Stief og Frands Rifbjerg står over for et publikum, kan man være sikker på en meget stor musikalsk oplevelse. Og når så publikum selv er musikere, som hele tiden har øjne og ører rettet mod orkestret, så alle toner og bevægelser bliver registreret, virker det som et spejl.

 Sådan var det også, da Jesper Thilos Kvartet var engageret til en inspirationsaften for DMFs medlemmer tirsdag den 20. september på Rytmeloftet i Daugård.

Der var et dejligt og inspirerende samspil mellem orkestret og de cirka 40, som var mødt op denne aften. Og det var tydeligt at mærke, at orkestret, som i forvejen var helt på toppen musikalsk, ligefrem blev helt legesyge. Der opstod en synergieffekt, så orkester og publikum næsten smeltede sammen.

 ”Det var interessant at se den fulde opmærksomhed, I alle havde rettet mod os, og vi kunne registrere, at I fulgte med i alt, hvad vi gjorde”, sagde Bo Stief, da aftenen var slut og orkesteret pakkede sammen, efter at musikerne også havde haft en dejlig oplevelse.

 Den første time var Jesper Thilo alene på scenen. Ikke som spillende musiker, men som fortællende musiker. Krydret med anekdoter fra, da han som teenager begyndte at spille klarinet i navnkundige Cap Horn i Nyhavn til i dag, hvor han som snart 70-årig stadig er på toppen som Danmarks bedste bud på en saxofonist i verdensklasse. Den aften fik vi bekræftet, at han har haft en oplevelsesrig karriere, og at Jesper Thilo ikke alene magter spillekunsten, men også fortællekunsten og har masser af humor og lune. Den kommer også til udtryk i hans spil.

 Anden time bød så på musik fra blandt andet den store amerikanske sangbog, og der blev givet god plads til alle fire musikere. Hver især er de fremragende ensemblespillere, der evner både at kende deres egen plads i orkestret og at give plads for solopræstationerne, som vi oplevede flere af. Og alle fire er musikalsk og teknisk fremragende solister på deres respektive instrumenter.

 Også stedet, Rytmeloftet, bør fremhæves. Det har vores medlem, Uffe Kristiansen, indrettet på sin slægtsgård i Daugård. Her holdes året igennem flere spændende arrangementer, blandt andet med Uffe selv som en dygtig jazzpianist. Han har selv ved flere lejligheder spille med Jesper Thilo, og får i øvrigt besøg af ham igen senere på efteråret, hvor Jesper Thilo giver en række koncerter både med sin kvartet og som solist med andre i anledning af han fylder 70 år

Hans Rømer

PROMOVIDEO FOR SELSKABSMUSIKERE..
<media 3046>Læs alt om det fantastiske tilbud her...
</media>

Musikstudiet i Vejle

Venlig hilsen
Bjarne E. Nielsen

 

DMF Trekantens hjemmeside

Skriv på denne mailadresse hvis man har spørgsmål til DMF Trekantens hjemmeside eller har gode ideer til forbedring af siden.. DMF Trekanten


Vigitig!

husk at opdater jeres login!