• A +
  • A -
  • print

Gratis a-kasse som studerende

Som studerende er det en rigtig god forretning at melde sig i a-kasse

Du kan få op til 15.279 kroner (tal for 2018) om måneden i dagpenge, hvis du ikke får job, når du er færdig med din uddannelse.

I 2018 er satsen for fuldtidsforsikrede dimittender, der er forsørgere, 15.279 kroner om måneden, og for fuldtidsforsikrede ikke-forsørgere er satsen 13.323 kroner om måneden.


Du har flere muligheder for at melde dig ind i FTFa:

Gratis medlem og dagpenge fra dag ét

Det er en fordel, hvis du melder dig ind et år, før du er færdig med din uddannelse. Så får du dagpenge fra den dag, du er færdig.

Se her om du kan blive medlem - helt GRATIS.

Dagpenge fra første dag uden kontingentfritagelse.

Hvis ikke du opfylder reglerne for kontingentfritagelse ved a-kassen, kan det stadig være en fordel at melde sig ind som studerende minimum et år, inden du bliver færdig.

Se FTFa´s anbefalinger omkring bl.a et deltids medlemsskab her:

Vær OBS på, at hvis du vælger et deltidsmedlemsskab, skal du huske at skifte status til fuldtidsforsikret, når du dimitterer.

Dagpenge en måned efter endt uddannelse

Er der mindre end ét år, til du er færdig med din uddannelse, og du endnu ikke har fået meldt dig ind, kan du melde dig ind senest fjorten dage efter, du er færdig med din uddannelse. Så får du ret til dagpenge en måned efter endt uddannelse.

Optagelse som lønmodtager

Hvis du ikke opnår dagpengeret som dimittend, har du mulighed for at søge om optagelse som lønmodtager. Som lønmodtager opnår man tidligst dagpengeret efter et års medlemskab.