• A +
  • A -
  • print

Nyuddannet dimittend

Skift status/meld dig ind inden 14 dage

Nyt medlem 

Hvis du melder dig ind i FTFa som nyuddannet, får du ret til dagpenge allerede efter en måned. Normalt skal man have været medlem af en a-kasse et helt år for at få ret til dagpenge.

Meld dig ind inden 14 dage

Du skal melde dig ind senest to uger efter, din uddannelse er afsluttet. Ellers kan du ikke blive optaget på de særligt gode vilkår, der gælder for nyuddannede, og så må du vente et år for at få ret til dagpenge.

Meld dig ind her

Skift status - Hvis du allerede er medlem af FTFa 

Hvis du er medlem af FTFa i forvejen, skal du kontakte os for at høre, om du skal skifte forsikringsstatus til nyuddannet.

Hvis du skal skifte forsikringsstatus til nyuddannet, skal du gøre det senest to uger efter, din uddannelse er afsluttet. Ellers kan du ikke få dagpenge efter reglerne for nyuddannede.

For at skifte forsikringsstatus kan du udfylde denne blanket og sende den til FTFa eller til Dansk Musiker Forbund.

HUSK, hvis du har været deltidsforsikret som studerende, ved FTFa, at du skal søge om skift til fuldtidsforsikring, når du bliver dimittend.

Dimittendsats

Som nyuddannet vil du få udbetalt dagpenge med satsen for nyuddannede (dimittendsatsen). Der er to satser afhængig af, hvorvidt du er forsørger eller ikke forsørger - satserne ser du her

Særlig tilbud til dimittender, som er medlem i Dansk Musiker Forbund 

Hvis du er medlem af Dansk Musiker Forbund og vælger a-kassen FTFa, som din a-kasse, når du bliver færdiguddannet, har vi et særligt godt tilbud til dig om gratis kontingent i tre måneder. Læs mere her. Kontakt venligst Ann-Mari Nostrup på tlf 35 240 240 eller på mail amn@remove-this.dmf.dk og hør mere om tilbuddet om gratis kontingent.