• A +
  • A -
  • print

Efterløn

Tjek dine oplysninger i indkomstregistret, inden du går på efterløn. Så sikrer du, at alle registreringer om løn, timer etc. er korrekte. (Foto Jacob Hoegrebe)

Overvejer du at gå på efterløn?

At gå fra et arbejdsliv til efterløn er en sårbar periode for mange musikere. 

Dansk Musiker Forbund får mange henvendelser fra medlemmer med usikkerhed omkring deres efterlønsordningen. Usikkerhederne bunder blandt andet i, at de seneste ændringer af efterlønsordningen har medført overgangsordninger for forskellige årgange.

LÆS OGSÅ: Udgiv musik selvom du er på efterløn

Hvilke muligheder tilbyder efterlønsordningen?

Det kan være svært at overskue, hvilke muligheder efterlønsordningen tilbyder. Nogen ønsker at gå på efterløn så snart de kan, hvor andre udskyder efterlønnen og får en højere sats, og/eller ønsker at optjene skattefri bonus.

Ens for disse muligheder er, at det er arbejdstimer og indtægter, der giver rettighederne til efterløn. Som udgangspunkt kigger a-kassen i det elektroniske indkomstregister. Det kan derfor være en rigtig god ide selv at kigge med, da der kan mangle oplysninger i registeret. Det kan være spillejobs, der ikke er oplyst. Der kan også være fejl i de oplysninger arbejdsgiverne har givet. Vi har f.eks. set at forberedelsestid til undervisning ikke indgår i oplysningerne.  Derfor er det en god idé selv at tjekke sine oplysninger.

Se Guide til tjek af oplysninger til efterløn

Hvis du er i tvivl om fejl og mangler og indberetning i indkomstregistret er du altid velkommen til at henvende dig til DMF og få rådgivning.

Ring på 35240240 og kontakt Esben Laursen el@remove-this.dmf.dk og Ann-Mari Nostrup amn@remove-this.dmf.dk

Læs om musiker Jacob Hogrebes udfordringer, da han skulle på efterløn her

Læs også om musiker Ayi Solomon, der udgiver musik, selvom han er på efterløn her