• A +
  • A -
  • print

FAQ: Befordringsfradrag

Jeg er på supplerende dagpenge. Jeg har løse spillejobs hvor min løn udbetales som B-indkomst? Jeg kører i egen bil og trækker udgifterne til transport fra med den høje kilometersats. Det gør jeg hos både a-kassen og skattevæsnet. I perioder arbejder jeg også som it-supporter. Her får jeg lønnen udbetalt som B-indkomst. Skattevæsnet godkender at jeg fratrækker udgifter til transport med den høje kilometersats. Kan jeg også overfor a-kassen fratrække udgifterne til transport med den høje kilometersats?

Svar

Ja, så længe skattevæsnet godkender fradraget. Det betyder altså at ved andre typer job end musikerjob, kan der fradrages udgifter til transport/befordring med brug af kilometersatsen. Der skal være tale om indtægt som B-indkomst eller honorar, og der skal være tale om kørsel i egen bil. Satsen pr. kørt km er i 2012 kr. 3,80. (Se aktuelle skattesatser her på sitet under Medlemsservice/Skat)

Fradrag for transport over for a-kassesystemet indebærer at der skal udfyldes 'Skema til beregning af indtægt' fordi indtægten omregnes til arbejdstimer.
Skema til beregning af indtægt kan printes under blanketter under "Tarif og løn"

Få svar på flere ofte stillede spørgsmål
(FAQ - frequently asked questions) via link til oversigten ovenfor!

Få hjælp til skatten

Der er masser at hjælp at hente hos DMF, når du skal lave årsopgørelse... Læs mere