• A +
  • A -
  • print

FAQ: Fratrække bærbar computer

Jeg købte en bærbar computer forrige år, som jeg trak fra i skat, fordi jeg bruger den med mine keyboards, når jeg er ude og spille. Imidlertid gav jeg den til min ekskæreste, da vi gik fra hinanden tidligere i år, idet hun ellers havde været 'computerløs'.

Nu er mit spørgsmål om jeg kan fratrække udgiften hvis jeg køber mig en ny bærbar i år? Vil skattevæsenet mon godtage det?

Svar

Der er to ting at sige til det.
Hvis du har foræret en bærbar pc til din (eks)kæreste, må det formodes at pc'en har haft en brugsværdi og dermed også en handelsværdi på foræringstidspunktet. Du skal derfor beskattes af den værdi pc'en har nu, fordi du har trukket anskaffelsesudgiften fra i skat tidligere. Jeg kan ikke sige noget fornuftigt om handelsværdien af den nu, det må du selv overveje.

Har den eksempelvis en værdi af 2.000 kr., skal du beskattes af det beløb i personlig indkomst (rubrik 20). Jeg forudsætter her at pc'en var straksafskrevet med 100% samt at pc'en ikke indgår i selvstændig erhvervsvirksomhed, dvs. at du er lønmodtager og/eller honorarmodtager.

Dernæst står det klart at du naturligvis kan få fradrag/afskrive en ny pc du anskaffer på samme vis som tidligere når det drejer sig om en pc du anvender erhvervsmæssigt. I øvrigt er der ikke nogen regel om at du ikke må have to pc'er eller flere som du afskriver på. Det kommer jo an på behovet og om man kan føre bevis for den erhvervsmæssige anvendelse af flere pc'er.

Det er dog ikke ualmindeligt at man må indrømme en vis privat andel på pc'er - fx 25 % - når det er en pc man har i hjemmet, men derudover er der ingen hindringer.

Få svar på flere ofte stillede spørgsmål
(FAQ - frequently asked questions) via link til oversigten ovenfor!

Få hjælp til skatten

Der er masser at hjælp at hente hos DMF, når du skal lave årsopgørelse... Læs mere