• A +
  • A -
  • print

FAQ: Moms på cd-udgivelse

Kære Mikael Højris du skrev i MUSIKEREN at man bestemt ikke behøver at være momsregistreret for at udgive sin egen cd. Hvad nu hvis omsætningen er mere end 50.000 kr. pr. år. så skal man da momsregisteres, skal man ikke?

Svar
Det har du fuldstændig ret i. Forventer man at opnå et salg i den størrelsesorden, så er det rigtigt at man skal have kontakt til Told & Skat.

Det er min erfaring at langt de fleste selvproducerede cd'er primært anvendes til promotionbrug - og altså ikke sælges. Laver man en cd udelukkende til brug for promotion skal man altså ikke momsregistreres, og så er det eneste der fordres for at man kan komme i gang, en tilladelse fra NcB.

Omsætter man for mere end 50.000 kr. og udgiver cd'en til salg, og er man ikke modtager af dagpenge eller andre offentlige ydelser, er der ikke noget problem i det. Så kan man bare oprette et selskab, lade det momsregistrere og sælge sin cd. Er man derimod modtager af dagpenge eller andre offentlige ydelser så SKAL man, for sin egen skyld, tage kontakt til DMF's A-kasse-service for at få rede på, hvordan man skal forholde sig inden man går i gang med at lave firma osv.Mikael Højris, musikkonsulent

Få svar på flere ofte stillede spørgsmål
(FAQ - frequently asked questions) via link til oversigten ovenfor!

Få hjælp til skatten

Der er masser at hjælp at hente hos DMF, når du skal lave årsopgørelse... Læs mere