• A +
  • A -
  • print

FAQ: Musikskoler uden overenskomst

Jeg tænker på at tage et job i en musikskole som ikke har overenskomst. Hvad er det jeg skal være opmærksom på? Musikskolen oplyser at de følger musikskoleoverenskomstens grundløn.

Svar

Der er mange ting du skal være opmærksom på. Det kan være fristende at tage jobbet hvis der ikke lige er andet i kikkerten. FMM anbefaler at søge ansættelse i en musikskole med overenskomst, ikke for vores forfængeligheds skyld, men fordi en lang række løn- og ansættelsesvilkår fremgår af overenskomsten og de generelle aftaler for kommunalt ansatte, som derigennem er gældende.

En lang række goder, velfærds- og tryghedsaftaler. Vilkår om f.eks. løn, barsel, ferie, opsigelse er gunstigere efter overenskomsten. Det gælder såvel ledere som lærere. Alle disse vilkår skal indarbejdes i en individuel aftale hvis samme virkning ønskes. Det vil musikskolerne uden for overenskomsten næsten aldrig tilbyde.

Derudover står man udenfor reguleringsordning, konfliktsystem, garantiløn.
Problemerne viser sig typisk først når det går skævt, og du overvejer at søge et andet job. Kontakt i hvert fald DMF inden du tager jobbet

Få svar på flere ofte stillede spørgsmål
(FAQ - frequently asked questions) via link til oversigten ovenfor!

Få hjælp til skatten

Der er masser at hjælp at hente hos DMF, når du skal lave årsopgørelse... Læs mere