• A +
  • A -
  • print

Fradrag for scenetøj mm.

Gode råd til fradrag

Den 19. august 2010 afsagde Højesteret dom i sagen vedrørende Lina Rafns skattesag om fradrag for scenetøj og makeup – og det var desværre med tommelfingeren nedad. Vi havde ikke løftet bevisbyrden for, at der var tale om fuldt ud erhvervsmæssige udgifter. Retspraksis er derfor ikke ændret til fordel for kunstnerne, men der er heller ikke tale om en forringelse.

4 tips til fradrag

Med afsæt i højesteretssagen bringer vi her nogle tips til at få godkendt dit fradrag.

  1. Få en god faktura på købet, hvor købers (dit) navn står på.
  2. Fakturaen skal om muligt beskrive, hvad det er for noget beklædning, det drejer sig om. Dvs. der skal ikke kun stå ”kjole”, der skal være en beskrivelse af kjolen, fx længde, farve, udsmykning osv.
  3. Eller: Tag et foto af beklædningen, lige når du har købt det.
  4. Få en ven til at tage et foto af dig, når du optræder iført beklædningen.

Helt grundlæggende skal man kunne henføre det enkelte bilag til det enkelte stykke beklædning.

Hvis du er en af dem, der ligesom Lina selv fremstiller dit specielle scenetøj ud fra nogle normale grundelementer, skal du være endnu mere grundig. For i den situation vil der ikke være en faktura med en beskrivelse af tøjet, som det ender med at se ud.

Dér må det tilrådes, at man har et foto af tøjet, som det ser ud, når man køber det, og dernæst også et foto af tøjet som det ser ud, når man har lavet det om.

Kontakt

-

Trine Budtz
Chefjurist og skatterådgiver
tb@remove-this.dmf.dk 

Læs også
Lina Rafn, Infernal
Lina Rafn, Infernal, kæmpede sammen med DMF for at få anerkendt musikeres ret til fradrag.

DMF har ført sagen om fradrag for scenetøj, makeup og sminke for musikeren Lina Rafn, Infernal. Den principielle sag om musikeres ret til skattefradrag har fyldt meget i medierne og DMF kæmper fortsat for at sætte fokus på området. Læs mere