• A +
  • A -
  • print

A-kasse for nyuddannede

Hvis du melder dig ind i FTFa som nyuddannet, får du ret til dagpenge allerede efter en måned. Normalt skal man have været medlem af en a-kasse et helt år for at få ret til dagpenge.

Meld dig ind inden 14 dage

Som nyuddannet kan du blive dagpengeberettiget allerede én måned efter din uddannelse er afsluttet. Det kræver, at du melder dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter din sidste eksamen. Er du allerede medlem af a-kassen, kan du modtage dagpenge dagen efter sidste eksamen. Melder du dig ikke ind i a-kassen, kan du ikke modtage dagpenge efter endt uddannelse.

Dansk Musiker Forbund er tilknyttet FTFa, der er en af landets billigste a-kasser. Dansk Musiker Forbund tilbyder dig tre måneder gratis kontingent i både fagforening og a-kassen. Meld dig ind i DMF her.

Er du allerede medlem af Dansk Musiker Forbund, så meld dig ind i FTFa her.

For at vi kan give dig et tilbud om tre måneders gratis a-kasse, skal du tilmeldes vores fællesopkrævningsaftale med FTFa, således at vi opkræver dig et samlet kontingent for både FTFa og DMF.

Efter indmeldelse i FTFa bedes du sende din kvittering for indmeldelse/statusskifte til DMF's a-kasserådgiver Ann-Mari Nostrup på amn@remove-this.dmf.dk

Hvis du allerede er medlem af FTFa

Hvis du er medlem af FTFa i forvejen, skal du kontakte os for at høre, om du skal skifte forsikringsstatus til nyuddannet.

Hvis du skal skifte forsikringsstatus til nyuddannet, skal du gøre det senest to uger efter, din uddannelse er afsluttet. Ellers kan du ikke få dagpenge efter reglerne for nyuddannede.

Efter statusskiftet i FTFa bedes du sende din kvittering for statusskiftet til Dansk Musiker Forbunds a-kasserådgiver Ann-Mari Nostrup på amn@dmf.dk . For at vi kan give dig et tilbud om tre måneders gratis a-kasse, skal du tilmeldes vores fællesopkrævningsaftale med FTFa, således at vi opkræver dig et samlet kontingent for både FTFa og DMF

For at skifte forsikringsstatus kan du udfylde denne blanket og sende den til os.

Hvad får du?

Retten til dagpenge betyder, at du som dimittend i 2018 vil få kr. 13.323,- pr. måned (uden forsørgerpligt)  før skat ved fuld ledighed, og kr. 15.279,- pr. måned (med forsørgerpligt). 


Adresser på regionskontorer

København (Branchegruppe KUNST)
Region Hovedstaden og Sjælland
Snorresgade 15
2300 København S

Odense
Region Syddanmark
Ryttergade 12, 2. sal
5100  Odense C

Aalborg
Region Nordjylland
Gasværksvej 30, 1. sal
9000 Aalborg

Aarhus
Region Midtjylland
Vestergade 48 H
8000  Århus C

Åbningstider

Kontorerne holder åbent man-tors kl. 9.30 -15.00, fre kl. 9.30 -14.30.

Tlf. henvendelse allerede fra kl. 8.00 alle dage.

DMF tilbyder

Som medlem er du forsikret, når du er på job. I dit medlemskab har du en ulykkes- og erhvervansvarsforsikring.  Sker det at du kommer til skade eller du påfører andre skade på spillejob, så har Forbundet forsikret dig.

Som medlem kan du gratis få

·    Kontraktrådgivning

·    Skatterådgivning

·    A-kasserådgivning

·    Socialrådgivning

·    Juridisk bistand

·    Retshjælp

·    Ophavsretshjælp

·    Rådgivning for musikundervisere

DMF’s andre services

·    Forsikringer: instrument, rejse, indbo m.m.

·    Artlab, DMF's kursuscenter:
     workshops, events, coaching og support

·    Gateway Music:
     distributions- og pladeselskab

·    Fagbladet MUSIKEREN:
     magasin, e-NYT m.m.

·    Kunstnerboliger i Danmark og udlandet

·    Medlemsrabatter og -tilbud:
     fx billeje, hoteller, musikerhøreværn, m.m.

DMF kort fortalt

Dansk Musiker Forbund landets største kunstnerorganisation med 6500 musikere, musikundervisere, sangskrivere og komponister.

I mere end 100 år har DMF bestræbt sig på at være musikernes vigtigste sparringspartner der varetager dine interesser bedst i en til tider hård branche i rivende udvikling.

DMF har en højt kvalificeret medarbejderstab, der bistår dig med hjælp mht. kontrakter, ansættelse, ophavsret og andre spørgsmål, der relaterer sig til din karriere.