Politik

Dansk Musiker Forbund: der er behov for fælles aftaler på spillestedsområdet 

Oven på Jyske Vestkystens afsløring af mulig priskoordinering blandt ni Jyske og Fynske spillesteder kalder Dansk Musiker Forbund på fælles aftaler i branchen.   
 

Dansk Musiker Forbund ser alvorligt på denne sag og afventer udfaldet af undersøgelsen. Forbundet mener, at en af løsningerne kan være at indføre sociale klausuler, der sikrer ordentlige løn og arbejdsvilkår på de spillesteder, som modtager offentlig støtte. Samtidig opfordrer Dansk Musiker Forbund, til at der findes fælles løsninger, så vi styrker og udvikler spillestedsområdet og sikrer ordentlige lønvilkår for nye og etablerede kunstnere i musikkens mange genrer. 
 

“Der bør være en fælles aftale om, at spillesteder, der får offentlige midler, skal sikre ordentlige arbejdsvilkår for musikere, ligesom man gør det for de håndværkere, der bygger et spillested eller koncerthus," siger Søs Nyengaard, forperson for Dansk Musiker Forbund bl.a. i en artikel i Jyske Vestkysten. 

Læs den her.
Søs Nyengaard var også i Kulturmonitor.dk med samme pointe: 
“Der bør være en fælles aftale om at alle spillesteder, for at få offentlige midler, skal sikre og dokumentere ordentlige løn og arbejdsvilkår for musikerne,” siger hun. 

Læs artiklen her.
 
Dansk Musiker forbunds løsningsforslag bliver også nævnt i Information. 

Læs den her. 
Henrik Jansberg Dansk Musiker Forbunds 2. næstforperson, taler om sagen i Kulturen på P1. 

Lyt med her. 
Søs Nyengaard har også givet  kommentarer på sagen i P4 Fyn og Trekanten.  
 
Dansk Musiker Forbund har så sent som i februar måned talt med kulturminister Jacob Engel-Smith om netop behovet for at spillesteder og andre aktører i musikbranchen, bliver pålagt at sikre og dokumentere ordentlige løn og arbejdsvilkår, når de modtager offentlig støtte.