Portræt

Dansk Musiker Forbund opruster med ny direktør 

Susanne Arnholtz Docherty bliver ny direktør i Dansk Musiker Forbund.  
Susanne Docherty

 

Susanne Docherty tiltræder posten d. 6. februar.

Flere års udvikling af Dansk Musiker Forbund for at styrke musikernes position i samfundet, kulminerer nu i ansættelsen af Susanne Docherty, som direktør.

Med positioner som kommunal chef, chef i kulturinstitutioner og i brancheorganisationen Dansk Live kommer Susanne Docherty ind med stor brancheforståelse og ledelseserfaring.

“Jeg glæder mig meget til samarbejdet med de mange gode kræfter i og omkring Dansk Musiker Forbund. Mit mål er helt klart, at vi sammen får positioneret musikken og musikerne stærkt. Vi er omgivet af musik i vores hverdag, derfor er det helt naturligt, at vi styrker opmærksomheden på de musikere, der står bag musikken,” siger Susanne Docherty.

Dansk Musiker Forbund er Danmarks største fagforening for musikere. Og professionelle musikere er ifølge forbundet ikke én ting. Musikernes arbejde foregår, indenfor mange genrer på et væld af platforme, og på vidt forskellige vilkår.

“Susanne bliver et asset for Dansk Musiker Forbund. Hun kommer med en stor erfaring, fantastisk engagement og evner til at agere sikkert i kompleksiteten i branchen,” siger Søs Nyengaard, forperson i Dansk Musiker Forbund.

“Med mine mange forskellige ledende positioner i kulturlivet med særligt fokus på musikken, og med stor erfaring i arbejdet som bindeled mellem en demokratisk valgt bestyrelse og et sekretariat - så forventer jeg, at være godt klædt på til at være med til at skabe en relevant og fremsynet udvikling af Dansk Musiker Forbund’s services og position samt til at videreudvikle en arbejds- og samarbejdskultur, der er nødvendig for at lykkes med at skabe et toptunet forbund både for nuværende og for fremtidens musikere,” siger Susanne Docherty.

Følger med udviklingen

Den danske musikbranche udvikler sig hurtigt i disse år, og Dansk Musiker Forbunds forperson Søs Nyengaard understreger, at valget af ny direktør, skal afspejle udviklingen:

“Vi ser en øget professionalisering blandt vores medlemmer, og for at understøtte dem bedst muligt, kræver det også en professionalisering af Dansk Musiker Forbund, og det afspejler den udvikling” siger Søs Nyengaard.

Den nye direktør ser potentiale i at tænke musikken og ikke mindst musikernes værdi ind flere steder i samfundet:

“Musikkens organisationer, er blevet gode til at dokumentere den økonomiske værdi, musikken og musikerne skaber. I fremtiden skal vi ligeledes være bedre til at dokumentere musikkens kulturelle værdi, samt have fokus på, at musikken har stærke sociale og sundhedsmæssige perspektiver,” siger Susanne Docherty.