Fagbladet Musikeren

DMFs nye Hovedbestyrelse favner diversiteten

Dansk Musiker Forbund arbejder for en større diversitet i bred forstand, og det er sammensætningen i den nye Hovedbestyrelse også et udtryk for. Som næstforperson sætter Thomas Sandberg her ord på, hvorfor mangfoldighed i den henseende er vigtigt.

På Dansk Musiker Forbunds Årsmøde i slutningen af september blev der traditionen tro valgt bestyrelsesmedlemmer til ledige poster og sammensat en ny Hovedbestyrelse, der er DMF’s øverste organ. Og DMF har stort fokus på at understøtte og favne den diversitet, der præger forbundets brede medlemsskare. I Hovedbestyrelsen, der består af 15 personer, er der indbygget geografisk diversitet i det, at fem repræsentanter skal være hjemmehørende i Jylland, en på Fyn, fire i København/Bornholm og to for det øvrige Sjælland og Lolland-Falster.

For at sikre en vis aldersdiversitet skal minimum to af medlemmerne være under 35 år ved starten af det årsmøde, hvor de vælges. For at uddybe forbundets diversitets-fokus hat Musikeren talt med DMF’s næstforperson, Thomas Sandberg. ”I Hovedbestyrelsen vil vi gerne have større diversitet, så vi afspejler det samfund, vi er en del af, og den medlemsskare, vi repræsenterer. Og det er diversitet i bred forstand: kønsdiversitet, aldersdiversitet, geografisk diversitet, genrediversitet, erfaringsmæssig diversitet,” siger Thomas, og fortsætter: ”De forskellige tilgange er utroligt værdifulde i forhold til det arbejde, vi laver for at gøre DMF til det bedste forbund. Det bliver vi ikke, hvis vi alle sammen ligner hinanden.”

Flere vinkler

Thomas Sandberg peger også på, at produktivitet og innovation generelt øges, når der er flere stemmer i spil. ”Det er vigtigt, at vi alle sammen tapper ind i diversiteten og kan rumme den, bruge den og tage hensyn til den. Det gør vi i den nye Hovedbestyrelse, og det signalerer vi meget kraftigt i forpersonskabet. Vi vil gerne føre demokratiet derhen, hvor det hører hjemme – der, hvor alle stemmer har en betydning,” siger han og uddyber: ”Det gør, at der ikke er automatpilot på beslutningsprocessen, for der er mange forskellige holdninger og mange forskellige tilgange til det, vi skal tale om og beslutte noget om. Først og fremmest er det forhåbentlig repræsentativt for den medlemsskare, som Hovedbestyrelsen repræsenterer. Det kan ikke nytte noget, at nogen ikke føler sig hørt,” slutter Thomas Sandberg.