Fagbladet Musikeren

Fortællinger gavner fordøjelsen

Mon ikke de fleste af os skal opdage, hvem vi blev til, mens verden var lukket. Mens vi led afsavn, var frygtsomme og famlende forsøgte at undgå at falde over tidens mange forhindringer. 

Alle har vi vores individuelle fortælling om, hvad der skete for netop os under coronakrisen. Og selvom den fulde forståelse af, hvordan krisen transformerede os, først vil kunne ses på afstand, er vi allerede i gang med at fordøje. 
Her kan vi hjælpe hinanden. 

Andres fortællinger er et nyttigt spejl, når vi skal forstå os selv. I dette nummer af MUSIKEREN kan I læse 12 vidt forskellige musikeres tilbageblik på coronakrisen og tanker om tiden, der kommer. 

“Alle har vi vores individuelle fortælling om, hvad der skete for netop os under coronakrisen. Og selvom den fulde forståelse af, hvordan krisen transformerede os, først vil kunne ses på afstand, er vi allerede i gang med at fordøje.”

Deres fortællinger fik mig til at reflektere over mit eget kriseforløb og den modningsproces, der har fundet sted. Min konklusion er, at krisens talrige belastninger har fået mig til at give slip og lade mig falde dybere ind i stilheden. Den indre stilhed, som al kreativitet opstår ud af.

Katrine Madsen fortæller på side 30-33 netop om, hvordan arbejdet med solo-jazzudgivelsen ’Winter Sun’ handlede om at finde ind til stilheden i hende selv og lade tonerne flyde derfra. 

Muligvis vil mange af os opleve, at vi er blevet bedre til kunsten at turde det enkle, fordi vi en tid var berøvet sociale stimuli. Nu skal vi høre og læse hinandens fortællinger. Og en dag vil vi forstå.

God læselyst.
Rikke Tjørring, chefredaktør.