Fagbladet Musikeren

Kære kommuner - Sådan får vi det til at spille

Kære medlemmer, kære kommuner, kære alle samarbejdspartnere – lad os begejstres i fællesskab

Til november skal vælgerne stemme til kommunalvalget, og herefter skal nye byråd overalt i landet konstituere sig. I Dansk Musiker Forbund ønsker vi os et nært og konstruktivt samarbejde med alle i det kommunale Danmark. 

Når musikken spiller på spillesteder og plejehjem, i skoler og gågader, i borgerforeninger og kirker – og mange andre steder i lokalsamfundet, er det nemlig til gavn for os alle. At kunne begejstres i fællesskab gennem musikken skaber sammenhold, identitet og mening. 

Forudsætningen for at få synergierne til at opstå er, at vi respekterer hinanden som fagprofessionelle. Det er først, når violinisten, økonomen og landmanden – for bare at give ét eksempel – mødes med respekt for hinandens forskelligheder og finder en vej sammen, at vi får skabt de levende og dynamiske bysamfund, som vi alle sammen ønsker os.

En anden vigtig sag her i efteråret er, at vi sammen skal hjælpe vores politikere til at forstå, at vi skal have ordentlige vederlag for alt det indhold, vi leverer til de digitale tjenester. I en tid, hvor mange musikere har kæmpet hårdt for at overleve økonomisk, har tech-giganterne fået en uforholdsmæssigt stor del af kagen. Denne politiske sag står højt på dagsordenen her i DMF lige nu. I vil høre nærmere i løbet af efteråret.

Og lad os så huske at begejstres sammen over, at musiklivet lige så stille begynder at blomstre igen efter en lang tørkeperiode. Der er som bekendt stadig en del at slås med. Kistebunden er stadig tom hos mange af jer medlemmer, og vi mener, at regeringens udspil til næste års finanslov burde være langt mere ambitiøst på musikkens vegne. Men lad os glæde os over lyspunkterne. I kan læse om flere af dem her i bladet.

Læs blandt andet om kommunerne Svendborg og Roskilde, hvor musikken prioriteres politisk, og synergier opstår. Læs også om projektet ’Sammen om levende musik’ på side 12-13. Et spændende projekt, hvor Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Det Jyske Musikkonservatorium og Levende Musik i Skolen sammen har set potentialet i at lukke den levende musik ind i sundheds- og plejesektoren.

Mange hilsner
Søs Nyengaard