Udbetaling

Minimums-tariffen stiger 

Der er nu ny tarifplan for 2025-2026.  
Rockband på scene

Minimums-tariffen stiger 4,9 %. Det er den største stigning siden år 2000. 
 
I Dansk Musiker Forbund løfter vi minimums-tariffen, så den følger stigningerne i lønomkostninger på DA’s område.  

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil hæve tariffen endnu mere. Men det er det muliges kunst, og skal vi hæve den endnu mere, skal vi have involveret de parter, der betaler for musikalsk arbejde,” siger Thomas Sandberg forperson for Dansk Musiker Forbund. 

Dansk Musiker Forbund arbejder for at musikere får fair betaling for deres arbejde. Derfor har Forbundet i 2023 arbejdet for flere midler til honorarstøtteordningen, og fået 60 mio. kr. ekstra, så endnu flere kan komme ud og spille.  

“I år igangsætter vi arbejdet for at påvirke politikerne til at opdatere musikloven, så den tilgodeser musikerne. Og vi vil involvere flere parter i en samtale om fremtidens ramme for fair betaling. Det bliver et langt og sejt træk, men målet er på sigt at kunne sikre mere i løn til alle jer, der spiller skøn musik på landets scener,” fortæller Thomas Sandberg.  

Se den nye tarifplan  

I højre side kan du se tarifplanen som gælder for 2025-2026.  
Du kan også orientere dig i de gældende minimums-tariffer.  
 
De gule tal i tarifplanen 2025-2026 er dog ikke opdateret, da de løbende vil blive reguleret i takt med statens reguleringsprocent. Statens reguleringsprocent er endnu ikke oplyst for den kommende periode. Det samme gælder tallene fra skat, der skal opdateres løbende, når de frigives ved årsskiftet.