Overenskomst

Musikerne skal have mere i løn ved OK24    

OK24 – de offentlige overenskomstforhandlinger for de næste to år – er netop begyndt og skal senest være færdige i april 2024. Dansk Musiker Forbund arbejder for og forventer store lønstigninger for alle berørte grupper som følge af inflationen og resultaterne opnået på det private arbejdsmarked.  

Medio december fandt den såkaldte kravsudveksling sted, hvor arbejdsgivere og arbejdstager lader hinanden vide, hvad de ønsker at opnå ved de kommende overenskomstforhandlinger for det offentlige område. 

I den forbindelse har Dansk Musiker Forbund i efteråret indhentet krav fra alle grupper organiseret i forbundet, der er ansat i enten statsligt eller kommunalt regi.  

Det gælder bl.a. alle fra Forsvarets musikkorps og ansatte på Det Kongelige Teater til musikskolelærere og ledere på landets musik- og kulturskoler og musikere og teknikere i landsdelsorkestre m.fl.  

Indhentningen af krav er sket gennem møder mellem Dansk Musiker Forbund og de respektive grupper eller deres tillidsrepræsentanter.  

Bedre balance mellem arbejdstid og fritid  

De krav Dansk Musiker Forbund har indleveret er udover markante lønstigninger, primært krav til en bedre balance mellem arbejdstid og fritid. Fx krav til forbedrede varslingsregler og mindre aftenarbejde. 
 
Der er også langt op til forhandlinger om alt fra bedre arbejdsvilkår, tillæg, mulighed for afspadsering og forberedelsestid.