Fagbladet Musikeren

Musikken binder os sammen

Leder

Som I kan læse i bladet, er DMF sammen med andre fagforbund med i en stor kampagne mod hadbeskeder. Hadbeskeder rammer desværre mange personer, der stiller sig op i det offentlige rum. Det gælder også musikere. Det vil og skal vi aldrig nogensinde acceptere.

Vi i Dansk Musiker Forbund vil være med til at sikre det gode arbejdsliv for vores medlemmer. Ikke kun igennem vores rådgivning og håndtering af faglige udfordringer, men også ved at belyse de udfordringer, vi ser omkring os i samfundet. 

I bladet kan I derfor også læse om trivsel blandt unge, hvilket i disse tider desværre er et område, vi bliver nødt til at rette vores fokus mod. Vi taler bl.a. med MentalVoice, der perspektiverer udfordringerne blandt de yngre musikere.

En anden spændende artikel handler om genrer i opbrud. For mig handler det emne om at bygge bro og finde de ting, der binder os sammen som musikere. For musikken er et fælles sprog, et sprog som vi i DMF ser et kæmpe ansvar for at sikre for vores fremtidige generationer.

Bl.a. derfor har vi netop udarbejdet en Medlemsundersøgelse, som meget snart bliver lanceret. Hos DMF gør vi alle vores ypperste for at støtte vores medlemmer, men vi lever i en verden i hastig forandring, hvor betingelserne for vores liv som musikere også forandres. 

Det er vigtigt for os altid at være relevante for jer medlemmer. Derfor har vi også brug for jeres hjælp til at gøre DMF endnu bedre. Jeg håber, at mange af jer vil finde tid til at svare på denne undersøgelse, når den kommer. 

Det betyder nemlig meget for os, at I er med til at definere jeres behov, så vi fortsat kan sikre den bedste repræsentation for jer. Nu og i fremtiden.

Til slut vil jeg opfordre jer til at kigge på bladets bagside. Her ses en 110 år gammel forside af Musikeren – den tidligste, vi kunne grave frem fra arkivet. Som I kan læse, var bladets ’skik-kelse’ dengang på dagsordenen, og det er den stadigvæk. Fremover udkommer Musikeren nemlig digitalt, hvilket bringer nye muligheder med sig.

Med ønske om en glædelig og fredfyldt jul til jer alle,

Bedste hilsener, 
Søs Nyengaard, forperson hos Dansk Musiker Forbund