Fagbladet Musikeren

Sådan ligger landet - DMF Hjørring

I august tog vi temperaturen på musikernes situation i tre lokalafdelingaer.
Alt i alt går det fremad derude.
Ole Albrechtsen

Ole Albrechtsen, formand for DMF Hjørring

Hvordan går det med musiklivet i jeres område lige nu?

”Noget er kommet i gang, og noget er ikke. Der er kommet godt gang i privatfester igen, har jeg hørt. Markedet med bryllupper og runde fødselsdage er i vækst nu her. Plus, at de caféer, der har musik, de er også kommet i gang. Jeg tror egentlig, at det er på vej til normal. Det er mit indtryk.”

Har du noget billede af, hvor det hænger?

”Festivaler og byfester og alt sådan noget, det har der ikke været. Det gælder jo generelt for hele landet. Det må vi håbe, at der bliver næste år. Vi føler os lidt ladt tilbage på perronen nogle gange. Men forhåbentlig kan vi se fremad nu. Det er der mange ting, der tyder på. ”

Har du noget indtryk af, hvordan det går med efterspørgslen efter nye jobs?

”Meget af det er gamle ting. Der er en kæmpe pukkel for de private fester, og spillestederne har jo også en kæmpe pukkel af gamle koncerter, der skal afvikles nu her. Så det er faktisk lidt svært at booke en ny turne. Men det kommer også stille og roligt. Det er naturligt nok, og det er fedt, at arrangørerne prioriterer dem, de har booket én gang. At de ikke prøver at løbe fra de aftaler.”

Gør I noget aktivt oppe hos jer for at skubbe ting i gang?

”Vi skal i gang med nogle events her i løbet af efteråret. Vi skal lave et par jams og et lille arrangement sammen med vores lokale musikbiks. Det er en produktdemo, hvor de kommer og fortæller om, hvad der er sket på den front. Og så laver vi en medlemsaften, hvor man kan invitere andre, der ikke er medlemmer også. Vi skulle gerne se, om vi kan få nogle nye ind i folden. Og så sangskriveraften og en jazzjam – sådan noget plejer vi at holde, og det skal vi igen.”

Tror du, at krisen har gavnet musiklivet på nogen som helst måde i jeres område?

”Jeg spurgte på bestyrelsesmødet i går, og der var et par stykker, der sagde, at de oplevede, at når de er ude at spille, så er der større opmærksomhed. Også selvom det bare er et caféjob, hvor man måske plejer at være lydtapet. Her er der et større fokus på musikken. ”