Fagbladet Musikeren

Sådan ligger landet - DMF Trekanten

I august tog vi temperaturen på musikernes situation i tre lokalafdelingaer.
Alt i alt går det fremad derude.
Tommy Vesterlund

Tommy Vesterlund, formand for DMF Trekanten

Hvordan har musiklivet det generelt i DMF- Trekantens område?

”Jeg tjekkede lige op i går aftes med nogle af mine bestyrelsesmedlemmer, som også er meget aktive musikere, og de siger, at det går godt efter en hård periode. Der er kommet gang i den igen. Dem, der piver, er også dem, der peb lidt før krisen. Det er som om, at eliten – både inden for det klassiske og inden for det populære og festmusikken – de klarer sig godt. De har fyldte kalendere resten af året. ”

Er der noget, der især boomer og går rigtig godt lige nu?

”Mine forskellige bestyrelsesmedlemmer siger, at der er vildt gang i den på deres caféjob, på værtshusjob og til de større fester. De har fuldstændig bookede kalendere, og de får mange forespørgsler på hver fredag og lørdag. En af dem spiller to gange hver lørdag resten af året. Der er virkelig, virkelig kommet gang i den. Det er både efterslæbet fra sidste år og så de nye dag-til-dag-kunder. Så summen er meget koncentreret nu her i efteråret. Der er virkelig meget at se til. Folk har fået lyst til at holde fest igen.” 

Vil du sige, at vi er oppe på samme niveau som før corona-krisen nu?

”Yes. Absolut. Samme niveau som 2019.”

Danser folk igen til festerne?

”Til de første fester, jeg har været ude til, danser folk lifligt – lige som i gamle dage. Når de først kommer ind at sidde, og de er i et forum, hvor de føler sig trygge og kan se, at det er ligesom i gamle dage, så danser de. ”

Tænker du, at krisen også har haft nogle gavnlige effekter?

”Ja. Jeg tror, at der er kommet mere fokus på musik her. Da krisen brød ud, startede vi med morgensang og fællessang med Phillip Faber. Jeg tror, at folk havde behov for at få den der følelse af at rykke sammen. Af nærvær. Det har været godt for kulturen – det tror jeg. Jeg er med i et forum i Vejle kommune, hvor jeg arrangerer kulturarrangementer og musikarrangementer i Skyttehushaven i Vejle. Der laver vi gratis koncerter for Vejles borgere hver søndag i juli og august, og vi har kunnet se de sidste to år, at der kommer væsentligt flere, end der gjorde alle de foregående ti år. ”