Rådgivning

Spark gang i karrieren efter sommeren

Har du haft en god ferie? Måske har du været ude og spille? Har du fået nye ideer? Eller fundet ud af at din karriere måske skal et andet sted hen? Eller er du dimitteret fra din uddannelse?

Uanset hvad, kan et Karrieretjek fra Dansk Musiker Forbund, være en hjælp til at få din karriere videre i den retning, du ønsker.

Lisbeth Rysgaard, der rådgiver på Karrieretjek fortæller, at det kan være en god ide at booke netop nu:

“Du har været på ferie eller på tour. Og så har du været væk fra det daglige opgave-flow og du har gjort sig nogle tanker. Måske tænker du “ Nu skal jeg tilbage og booke og gøre mig interessant på markedet igen igen. “Og så kan du mærke at energien dykker. Det kan også være du bliver ramt af panik over at kalenderen er tom, men det kan også være at du har haft nogle gode refleksioner, og gerne vil have en samtalepartner til at få sat system i alle de nye ideer du har fået. “ siger hun. 

Karriertjek

Hos Dansk Musiker Forbund kan du som DMF-medlem gratis booke en årlig session karrieretjek, hvor du får sparring på din karriere, indtægt, jobmodel, partnerskaber m.m. Få feedback på dine planer, strategier, ønsker, udfordringer og få ideer til at skyde et par genveje til en bæredygtig musikerkarriere.

Du får også input til, hvordan Dansk Musiker Forbund fremadrettet hjælper dig videre med dit musikerliv. Karrieretjekket er sat til 75 minutters varighed og foregår online.

Book her.

Det får du ud af et karrieretjek

Karrieretjekket kan du se som en slags mus-samtale, hvor du får overblik over de mange aktiviteter du har gang i lige nu, og det du mangler at få justeret lidt på eller ikke har set. Hvordan du arbejder samtidigt med en kortsigtet og en langsigtet strategi, så du om 5-10 år er der hvor du gerne vil være.“Der er rigtig mange etablerede musikere, der kan få rigtig meget ud af Karrieretjek. Det er muligheden for at få en kvalificeret samtalepartner, der både kender det rytmiske og klassiske miljø.

Både skabende og udøvende musikere, har brug for udvikling i deres arbejdsliv. Og har brug for at finde på nye måder at skabe værdi på markedet. Og den plan kan et Karrieretjek hjælpe med at få på plads.

“Karrieretjek kan indeholde rigtig meget. Fx hvordan lægger man en plan, for den plade man gerne vil have udgivet. Det kan være at man har brug for et værdikompas, fordi man bare arbejder derud af, og man føler sig lidt tom “, siger Lisbeth Rysgaard.

Musikere er forskellige og har forskellige karrierer.
Nedenfor kan du læse lidt om, hvordan forskellige typer af musikere typisk bruger Karrieretjek.
De fleste musikere har jo en hybrid karriererog vil kunne se sig selv i flere forskellige typer.

 

Musikunderviser:

“En del musikundervisere har også et projekt on the side, som er forbundet med stor passion og behovet for at få variation og udvikling ind i arbejdslivet. Ofte bliver det projektet, der må vige for underviserens daglige drift, hvis det ikke prioriteres i din kalender. Så samtaler med musikundervisere handler ofte om at få aktiveret drømmen og lagt en plan, så de får handling på deres projekter og får disse aktiviteter ind i kalenderen“, siger Lisbeth Rysgaard.

Studerende:

“Karrieretjek opfandt jeg oprindeligt til studerende. Jeg underviser en gang imellem på konservatorier hvor jeg kan se, at når folk dimitterer, er der et behov for at få en samtale, der kan kvalificere alle de drømme og de ambitioner de har for en karriere. En samtale der kan give dem overblik, struktur og værktøjer til at arbejde med en realistisk plan for at udvikle og drifte en meningsfuld og økonomisk bæredygtig karriere, siger Lisbeth Rysgaard

Fastansat orkstremusiker

“Når fastansatte musikere booker et Karrieretjek, er det typisk, fordi der er noget, der er i forandring. Det kan fx være et ensemble eller et projekt, som skal have vinger og flyve ved siden af orkesterjobbet, men de kan også have brug for at kunne se på nye muligheder med deres faglighed. Det kan også være musikere, der har fået en skade, der gør de ikke kan forsætte i orkestret og har brug for at orientere sig på ny i forhold til job og karriere“, siger Lisbeth Rysgaard.

Solo-profilen

“Solisterne føler sig ofte alene med opgaverne eller som garant for, at ambitionerne bliver til omsat til handling. Uanset om du er DIY eller har aftaler med label, agent, manager og/eller bookere. Denne samtale kan tage sit udgangspunkt i emner som fx selvledelse, bandledelse, struktur, salg, prissætning, fundraising, drivkraft til at gå en vej og ikke mindst om selvomsorg. Men den kan også handle også ofte om at sætte ord på den værdiskabelse, der ligger i dine produkter og ydelser, så det du sælger, har en relevans og aktualitet på markedet. Det kan også være at du har en mission om, at forandre noget i verden omkring dig. I den sammenhæng kommer samtalen ofte til at handle om partnerskaber med organisationer eller andre kunstnere”, siger Lisbeth Rysgaard

Freelancemusiker (klassisk/rytmisk)

“De klassiske og rytmiske freelancere minder mere og mere om hinanden. Emnerne tager ofte udgangspunkt i de emner jeg taler med solisterne om. Udover det har de også mange arbejdsgivere, samarbejdspartnere og/eller partnerskaber, så det at opbygge en netværksbaseret forretning/karriere er ofte et omdrejningspunkt “ siger Lisbeth Rysgaard.

Dig der ikke arbejder som musiker lige nu

“Det kan anbefales at bruge Karrieretjek som en mus-samtale som inkluderer det du drømmer om. Du har måske fast arbejde og små børn, og musik-karrieren virker langt væk. For musikere som ikke arbejde som musiker lige nu bruges Karrieretjek ofte til at finde ud af, hvor de skal starte, hvordan de kommer i gang igen - også i det små. Og hvordan får man noget af det man drømmer om til at ske i et liv, hvor man har fuldtidsjob, men også hvordan man finder ro med at det måske først kan effektueres på et senere tidspunkt”, siger Lisbeth Rysgaard