Rådgivning

Standardkontrakt – nu også i blå      

Dansk Musiker Forbund lancerer nu en ekstra standardkontrakt – og den er blå. Den er en hjælp til dig, der skal ud at spille og indgår aftaler med offentlige arrangører fx kommuner, stat eller andre offentlige institutioner.  
 
Du kan forsat bruge den røde standardkontrakt, der er til aftaler med private og firmaer der er arrangør. Nu suppleres standardkontrakten med en blå version, som du skal bruge, når du indgår kontrakt med Institutioner, der bruger et EAN-nummer.    

Hent kontrakterne her:   
 

Blå Standardkontrakt 
Rød Standardkontrak 
 
Dansk Musiker Forbund anbefaler på det kraftigste, at du gør brug af enten en blå eller rød standardkontrakt hver gang, du indgår en aftale om et spillejob. 
Mundtlige aftaler er svære at dokumentere, og hvis der opstår uenighed om aftaleforholdene (betaling, tillæg, forplejning, kørselsudgifter, etc.), er du langt bedre stillet med en skriftlig kontrakt. Det samme gør sig gældende, hvis arrangøren ikke betaler det aftalte honorar for jobbet. 

Standardkontrakten kan sendes på e-mail og derved udgøre en juridisk bindende aftale.   

Hvorfor bruge standardkontrakter? 

Dansk Musiker Forbunds faglige medarbejdere giver deres bud:  
 
"Det er en kontrakt, der indeholder det, man som minimum skal bruge for at sikre en aftale uden huller. Og det giver Dansk Musiker Forbund de bedste muligheder for at gå ind i sagerne og hjælpe vores medlemmer, når man bruger standardkontrakten," siger Trine Budtz chefjurist i Dansk Musiker Forbund.   
 
“Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har set musikere, lave aftaler over Messenger. Jo, jo en skriftlig aftale er skriftlig. Men hvis du vil have ordentligt honorar for dit arbejde, ser du meget mere professionel ud, når du kommer med en færdig kontrakt i hånden. Desuden får du det hele med i første omgang – det sparer tid,” siger Lasse Fischer, Faglig sekretær, Dansk Musiker Forbund.  

 
Du kan læse meget mere om kontrakter og aftaler her.