Udbetaling

Stem til Gramex' generalforsamling 

Til Gramex' generalforsamling, der bliver afholdt den 31. Maj. 2023, er der valg til bestyrelsen for udøver siden.

Gramex er en vigtig organisation for dig som musiker. Til Gramex' generalforsamling, der bliver afholdt den 31. Maj. 2023, er der valg til bestyrelsen – og der skal vælges en kandidat til udøversiden.  

Hvis du er medlem af Gramex modtager du ganske snart en indkaldelse til Gramex' generalforsamling, der i år finder sted den 31. Maj. 2023. 

Gramex er en organisation, der indgår aftaler om betaling med f.eks. radio- og tv-stationer, butikker, cafeer, fitnesscentre og andre, der afspiller musik offentligt. De penge, som Gramex modtager, sender Gramex videre til de musikere, artister, pladeselskaber og producenter, der har indspillet og udgivet musikken. De er enten medlem af Gramex eller tilsvarende organisationer i udlandet. Pengene fordeles i dag efter et fordelingsprincip om, at musikudøverne principielt får samme vederlag, uanset om de medvirker på et track med mange eller få medvirkende.  

Dansk Musiker Forbund ønsker en at kunstnerne får en fair og rimelig andel af rettighedsbetalingerne for indspillet musik og dette vil være forbundets hovedfokus i Gramex bestyrelse. 

Dansk Musiker Forbund har en tradition for at stille op til bestyrelsen for at få indflydelse. I år er ingen undtagelse. Der er én opstillet fra Dansk Musiker Forbunds ledelse, der offentliggøres 1. maj. I år er der nemlig valg til bestyrelsen – og der skal vælges en kandidat til udøversiden, derfor har Dansk Musiker Forbund brug for din hjælp og din stemme.  
 
Er du medlem af Gramex, har du til mulighed for at afgive din stemme elektronisk forud for afviklingen af den fysiske generalforsamling, som altså er den 31. maj 2023. Elektroniske stemmer skal været afgivet 2 uger før. Du vil løbende frem til generalforsamlingen modtage forskellig information fra Gramex om det.  Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på dmf@dmf.dk