Politik

Thomas Sandberg udpeget til repræsentantskabet for Statens Kunstfond   

Thomas Sandberg
Thomas Sandberg

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har netop beskikket et nyt medlem til repræsentantskabet for Statens Kunstfond. Og det er Dansk Musiker Forbunds forperson Thomas Sandberg, der er udpeget på vegne af Dansk Musiker Forbund. 
 
Statens Kunstfond spiller en vigtig og værdifuld rolle i kulturlivet, og det er afgørende, at gode kræfter stiller sig til rådighed for arbejdet i repræsentantskabet. 
 
 Beskikkelsen gælder for perioden fra 1. august 2023 til 31. december 2024.  

“Jeg takker dig for at sige ja til at arbejde i repræsentantskabet og jeg glæder mig til at følge udviklingen i Statens Kunstfond,” skriver kulturminister Jakob Engel-Schmidt i brevet.  

Statens Kunstfonds repræsentantskab består af 49 medlemmer. Det er repræsentantskabets opgave at følge det arbejde, som foregår i Kunstfondens udvalg og bestyrelse. Repræsentantskabet og bestyrelsen tilrettelægger desuden i fællesskab et årligt politisk dialogmøde.  
 
Herudover har repræsentantskabet en helt særlig opgave med at tildele den livsvarige hædersydelse til kunstnere. Medlemmerne i repræsentantskabet er udpeget af brancheorganisationer, institutioner og interessegrupper med relevans for nutidig dansk kunst. Kulturministeren udpeger formanden.  

Det nuværende repræsentantskabs udpegningsperiode udløber den 31. december 2024. Repræsentantskabets nuværende sammensætning fremgår af Statens Kunstfonds hjemmeside. 

Se mere her