• A +
  • A -
  • print
  • Send videre

Pas på hørelsen

Dansk Musiker Forbund og GN ReSound sætter fortsat fokus på hørelsen. Spillesteder og konservatorier har senest haft besøg og fået info om musikeres vigtigste redskab – ørerne – og om hvordan man beskytter hørelsen.

Pas På Hørelsen besøgte konservatorierne i 2014

Du kunne møde eksperter inden for hørelse og opleve bandet:

DANIEL SITRIT (vokal) - NY FORSANGER
LARS ”Larry” DANIELSSON
(bas)
PER LINDVALL (trommer) og
JESPER NORDENSTRÖM (piano)

LÆS MERE: De tunge drenge gav gode råd


Det var muligt at:

  • opleve Det Lydløse Øvelokale
  • få 25 % DMF-rabat på formstøbte høreværn på dagen

 Få seneste nyt om Pas På Hørelsen På dit konservatorie på mail eller mobil:

Navn
E-mail
Mobilnummer
E-mail-format

Pas På Hørelsen Tour 2013

Per Vers og Waqas (Outlandish) glæder sig til sammen med X Factor trioen (bl.a. Kim Zorde i midten) at komme landet rundt med Pas På Hørelsen. (Foto: Morten Fischer)

Tak for denne gang

Pas På Hørelsen var på spillestedsturné i november i Aarhus, Odense og København. Tak for nogle gode velbesøgte arrangementer!

SE FOTOS FRA PAS PÅ HØRELSEN: Gallerier fra København, Odense og Aarhus

SE TV: Aftenshowet på DR1 havde besøg af Pas På Hørelsen

Til arrangementerne var der rabat på individuelt tilpassede musiker-ørepropper fra Audiovox som på stedet tog aftryk til ørepropper og in-ear monitors. Den danske producent af høreapparater og tinnitusmaskere, GN Resound,var også til stede med de nyeste og smarteste høreapparater.

Man kunne høre oplæg med Susanne Nemholt, audiologopæd og ph.d.-studerende, som fortalte om tinnitus og høreskader. Der var også mulighed for at opleve ”Det Lydløse Øvelokale” i samarbejde med Roland og Shure, som inspiration til, hvordan du undgår høreskader – både når du øver for dig selv og sammen med andre. Læs mere her


Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen.

Høreproblemer kommer bl.a. fra deres eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.Mød også

Waqas Qadri, Outlandish
Per Vers, rapper
Kim Zorde, kapelmester X Factor-bandet

Til arrangementerne i november kunne du opleve:

Waqas Qadri fra Outlandish, der er førstegangsbruger af in-ear monitors. Han delte ud af sine første erfaringer med løsningen.

Per Vers, der sidste år begyndte at bruge in-ear-systemet. Han fortalte om de erfaringer, han har gjort sig det seneste år.

X Factor Trioen er superbrugere af in-ear-systemet. De demonstrerede, hvordan de bruger systemet, og forklarede om fordele og ulemper som musiker. Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Musiker og fforfatter Henrik Strube har selv tinnitus, og har gennem årene skrevet både artikler og bøger om høreskader. Som vært aftenen igennem fortalte han om forskellige hørelidelser, samt give gode råd til musikere om, hvordan man kan passe på hørelsen.

Audiologopæd Susanne Nemholt arbejder til daglig arbejder med menneskers høreproblemer: høretab, tinnitus og lydoverfølsomhed. På Pas På Hørelsen-touren holdt oplæg om tinnitus og høreskader.

Samarbejdspartnere


Videoer
Aktuelt om musikersundhed

Stress hos orkestermusikere sat under lup

19.05.2014

Forskning viser, at orkestermusikere er mere udsatte for stress end andre. Men at stressniveauet stiger i forbindelse med koncerter er ikke overraskende, siger speciallæge Jesper Rasmussen fra...

Pas På Hørelsen: Lydoverfølsomhed kan behandles

01.11.2013

Til Pas På Hørelsen-arrangementerne kan du opleve eksperter fortælle om, hvordan du kan håndtere din lydoverfølsomhed bedst.


Rabat på høreværn

Få støbt ørepropper med mulighed for in-ear-monitor-system. Medlemmer af Dansk Musiker Forbund får hos Audiovox 15 procent rabat. Hent rabatbevis

Sådan får du skattefradrag

Er du professionel musiker kan du trække dine formstøbte musikerhøreværn fra på årsopgørelsen. Læs mere!