• A +
  • A -
  • print
  • Send videre

Pas På Hørelsen

Dansk Musiker Forbund og GN Hearing sætter fokus på hørelsen. Spillesteder og konservatorier får løbende besøg af kampagnen og info om musikeres vigtigste redskab – ørerne – og om hvordan man beskytter hørelsen.

Pas På Hørelsen på Folkemødet

Høreskader er en ny folkesygdom som især rammer de unge. Især smartphones med en endeløs strøm af (alt for høj) musik i hørepropper er én af de væsentlige syndere. Er skaden først sket er det umuligt at genoprette hørelsen. Og med høreskaden følger som regel tab af livskvalitet, produktivitet og arbejdsevne.

Med erfaringer fra musikbranchen kan DMF og Pas På Hørelsen oplyse om de sundhedsmæssige udfordringer, de kommende generationer vil opleve. Og oplyse hvordan man forebygger skader på hørelsen.

Under overskriften ”Høreskader koster samfundet milliarder” inviterer vi derfor i samarbejde med GN Hearing til debat på Folkemødet. Vi inviterer politikere og eksperter til debat

lørdag den 13. juni kl 13.00 – 14.00 og igen fra kl 17.30 – 19.00.

Vi opdaterer løbende denne side, så tilmeld dig MUSIKERENS eNYT, hvor du kan holde dig orienteret om arrangementet
– tilmeld dig nyhedsbrevet her


Rugsted & Kreutzfeldt kigger tilfældigvis forbi Bornholm

Vi krydrer debatten på Folkemødet med:

  • Lækkerier fra grillen – v. Slagteren fra Kultorvet
  • Kalles WorldTour
  • Og ikke mindst Rugsted & Kreutzfeldtkoncert i forbindelse med arrangementet kl 17.30 – 19.00

Pas På Hørelsen er et tiltag fra DMF i samarbejde med GN Hearing, der sætter fokus på musikeres hørelse. Hørelsen er en musikers vigtigste redskab og høreproblemer er det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere.


Hvor gamle er dine ører? Test dem her...


Ny forskning viser, at alle musikere uanset instrument har brug for at passe bedre på hørelsen.

Høreproblemer kommer bl.a. fra eget instrument, og fra for høj lyd for længe ad gangen. Så både klassiske og rytmiske musikere og musikundervisere kan få lidelser som tinnitus og hyperacusis.

FÅ RABAT: Som DMF-medlem får du 15 % rabat på formstøbte in-ears og høreværn hos Audiovox


Tidligere ambassadører

Waqas Qadri, Outlandish
Per Vers, rapper
Kim Zorde, kapelmester X Factor-bandet

Ved tidligere arrangementer med Pas På Hørelsen har du kunnet møde:

Waqas Qadri fra Outlandish, der er førstegangsbruger af in-ear monitors. Han delte ud af sine første erfaringer med løsningen.

Per Vers, der sidste år begyndte at bruge in-ear-systemet. Han fortalte om de erfaringer, han har gjort sig det seneste år.

X Factor Trioen er superbrugere af in-ear-systemet. De demonstrerede, hvordan de bruger systemet, og forklarede om fordele og ulemper som musiker. Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Musiker og forfatter Henrik Strube har selv tinnitus, og har gennem årene skrevet både artikler og bøger om høreskader. Som vært aftenen igennem fortalte han om forskellige hørelidelser, samt give gode råd til musikere om, hvordan man kan passe på hørelsen.

Audiologopæd Susanne Nemholt arbejder til daglig arbejder med menneskers høreproblemer: høretab, tinnitus og lydoverfølsomhed. På Pas På Hørelsen-touren holdt oplæg om tinnitus og høreskader.


Videoer
Aktuelt om musikersundhed

Stress hos orkestermusikere sat under lup

19.05.2014

Forskning viser, at orkestermusikere er mere udsatte for stress end andre. Men at stressniveauet stiger i forbindelse med koncerter er ikke overraskende, siger speciallæge Jesper Rasmussen fra...

Pas På Hørelsen: Lydoverfølsomhed kan behandles

01.11.2013

Til Pas På Hørelsen-arrangementerne kan du opleve eksperter fortælle om, hvordan du kan håndtere din lydoverfølsomhed bedst.


Rabat på høreværn

Få støbt ørepropper med mulighed for in-ear-monitor-system. Medlemmer af Dansk Musiker Forbund får hos Audiovox 15 procent rabat. Hent rabatbevis

Sådan får du skattefradrag

Er du professionel musiker kan du trække dine formstøbte musikerhøreværn fra på årsopgørelsen. Læs mere!